НОВИНИ

ЦСКА и Левски се впускат в битките от Лигата на конференциите

ясни полуфиналистите лигата конференциите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:34, 27.07.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Двата гранда на българския футбол ЦСКА и Левски ще започнат своето участие в евротурнитите в четвъртък, 27 юли, с първите си мачове от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

От 20:00 часа "червените" посрещат румънския Сепси на стадион "Българска армия", а два часа по-късно започва двубоят между македонския Шкупи и Левски в Скопие.

"Армейците" влизат с големи амбиции в евротурнирите след силното си представяне в Първа лига през миналия сезон, но началото на новата кампания не бе убедително за тях. В първия кръг от сезона те направиха нулево равенство в гостуването на Хебър в Пазарджик, а седмица по-късно надвиха с минималното 1:0 новака Крумовград у дома. Сега играчите на Саша Илич ще трябва да покажат най-доброто си лице, за да осигурят добър резултат в първия мач срещу солидния румънски отбор.

На пресконференцията преди двубоя Саша Илич разкри, че голмайсторът на тима от миналия сезон Дюкенс Назон ще бъде в групата за двубоя, след като получи по-дълга почивка и пропусна първите две срещи от сезона. Илич обаче няма да може да разчита на Амос Юга, а новото попълнение Майкъл Естрада не е готов за 90 минути. Лазар Туфегчич не бе картотекиран за евротурнирите.

От 22:00 часа Левски гостува на Шкупи на стадион "Гоше Проески" с Скопие. "Сините" също имаха колеблив старт на сезона и записаха домакинска загуба от ЦСКА 1948 в първия си мач. След това играчите на Николай Костов показаха добра игра при гостуването на Ботев Пловдив и спечелиха с 3:1. Селекцията на тима върви бавно, като до момента са привлечени само двама нови футболисти - бразилеца Дарлан и французина Асими Фадига. В деня преди с Шкупи Левски се раздели с един от своите лидери - централния защитник Ноа Сонко Сундберг.

Срещата с Шкупи бе белязана и от скандал около цените на билетите за двубоя, след като се оказа, че домакините са сложили осем пъти по-висока цена за феновете на Левски, отколкото за своите привърженици. Въпреки това се очаква "сините" да разчитат на мощна подкрепа от своите фенове, които ще наброяват около 1 600 души.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН осъжда противоконституционната смяна на правителството в Нигер
ООН осъжда противоконституционната смяна на правителството в Нигер
Румен Гечев: Истинският управляващ е ДПС
Румен Гечев: Истинският управляващ е ДПС