НОВИНИ

ЦСКА изпусна Клуж и остана без гол в група А на Лига Европа

цска изпусна клуж остана без гол група лига европа
bnt avatar logo
от БНТ
00:25, 04.12.2020
Чете се за: 01:16 мин.
Спорт

Отборът на ЦСКА София пропусна да победи румънския шампион ЧФР Клуж като гост, в мач от петия кръг на груповата фаза на Лига Европа, завършвайки наравно 0:0.

Отборът на армейците бе категорично по-добрият тим на терена през целия двубой и само малшансът попречи на българския вицешампион да се поздрави с победата.

Първото полувреме започна по-добре за "червените", които още в 5-ата минута пропуснаха отлична възможност да открият резултата след изпълнение на корнер от Греъм Кери и много технично изпълнение с пета на Валентин Антов топката бе избита от голлинията.

В 12-ата минута домакините се възползваха от грешка на Жеферсон и Дебелюк се озова сам срещу Бусато, но вратарят на българския тим прояви страхотен рефлекс и спаси изстрела на нападателя.

Това бе единственото по-опасно положение за Клуж до края на срещата.

ЦСКА от своя страна владееше повече топката и търсеше попадение, но не съумя да се разпише и така двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част започна също много добре за "червените" и в 49-ата минута Санкаре подаде към Юга, който oтправи мощен шут извън наказателното поле, но вратарят на домакините изби в корнер.

След още 20 минути игра дойде и най-чистото положение за армейците до този момент в мача, когато Али Соу бе изведен очи в очи със стража на Клуж, но ударът му се отклони в последния момент от крак на румънски бранител и излезе в корнер.

В 77-ата минута Вион центрира отдясно и Соу игра с глава, но отново кълбото мина покрай дясната греда на Балградан.

Бруно Акрапович пусна в игра Тиаго Родригез и Енрике Рафаел, а ЦСКА засили още натиска си към противниковата врата, опитвайки всичко, за да стигне до победата.

В 85-ата минута главният съдия показа втори жълт и съответно червен картон на Чипчу от домакините за симулация в наказателното поле на армейците.

До края на срещата на терена имаше само един отбор - този в бели екипи, но пред гола нямаха шанс Енрике Рафаел, Амос Юга и Тиаго Родригез, които пропуснаха да се разпишат и така срещата приключи при нулево равенство, а двата състава си поделиха по една точка.

Автор: Калоян Николов

Още спортни новини четете на bntsport.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-топло днес
По-топло днес
ЦСКА изпусна 10 от Клуж, "червените" все още са без гол в Лига Европа
ЦСКА изпусна 10 от Клуж, "червените" все още са без гол в Лига Европа