НОВИНИ

ЦСКА матира Левски за едно полувреме във Вечното дерби

ЦСКА победи Левски с 3:1 в най-очаквания двубой от първия кръг на плейофите на Първа лига. Възпитаниците на Стамен Белчев нанесоха своя удар в мача в рамките на 20 минути през първото полувреме, когато реализираха три безответни попадения.

Станко Димов
от Станко Димов
18:10, 27.04.2024
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
ЦСКА - Левски, Вечно дерби, април 2024 г.
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

ЦСКА победи Левски с 3:1 в най-очаквания двубой от първия кръг на плейофите на Първа лига. Възпитаниците на Стамен Белчев нанесоха своя удар в мача в рамките на 20 минути през първото полувреме, когато реализираха три безответни попадения. След почивката символичните гости от Левски върнаха един гол, но за повече нямаха сили.

За ЦСКА това е втори успех над Левски във Вечното дерби в рамките на три седмици, след като се наложи с 2:0 при последната им среща, водени тогава от Нестор Ел Маестро.

Днешното представяне на „сините“ никак не се хареса на привържениците на отбора, които на няколко пъти скандираха „оставка“ по адрес на треньорското ръководство.

След сравнително спокойния и равностоен първи четвърт час игра на „Васил Левски“, първи до голово положение стигнаха футболистите на Левски. Джавад Ел Джемили отправи удар от границата на наказателното поле, но с върха на пръстите си Густаво Бусато успя да отклони топката в левия страничен стълб.


В ответната атака момчетата на Николай Костов отново пропуснаха златен шанс да открият резултата. Рикардиньо се озова на стрелкова позиция в полето на ЦСКА, но шутира слабо и неточно покрай лявата греда.

В 25-ата минута ЦСКА откри резултата след бърза атака по левия фланг. Санянг центрира по земя към Каранга, който беше изпреварен от Хосе Кордоба. Панамецът обаче изчисти топката точно в краката на Улаус Скаршем, който с точен удар от десетина метра не остави шанс за реакция на Пламен Андреев – 1:0.


Попадението видимо успокои домакините от ЦСКА, които стигнаха до нови две попадение до края на първата част. В 35-ата минута играчите на Стамен Белчев организираха смъртоносна контраатака, при която Скаршем се озова на стрелкова позиция. Той обаче не действа егоистично, а подаде към Джонатан Линдсет, който с удар ниско по тревата матира за втори път Пламен Андреев.


Преднината на червените придоби класически вид в последната минута от първата част, когато Фабио Лима допусна огромна грешка, опитвайки се да върне назад към Андреев една топка. Кълбото обаче беше пресечено от Марселино Кареасо, който с лекота премина покрай Андреев, след което на празна врата нямаше проблем да вкара за 3:0.


На почивката треньорът на „сините“ Николай Костов направи двойна промяна в състава си, пускайки на терена Евертон Бала и Патрик-Габриел Галчев, които замениха Фабио Лима и Кристиан Димитров.

Левски успя да върне едно попадение в 61-ата минута. Вандерсон Цунами центрира от левия фланг към далечната греда, където Асими Фадига бе изпуснат от Де Нойер и с елегантно докосване с десния крак засече топката в мрежата на Бусато за 3:1.

До края на срещата нови попадения нямаше и ЦСКА се поздрави с успеха.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Гърдев за новия Европейски парламент - обединен или разделен ще бъде той?
Димитър Гърдев за новия Европейски парламент - обединен или разделен ще бъде той?
Росен Костурков от ПП-ДБ няма да участва в предстоящите избори
Росен Костурков от ПП-ДБ няма да участва в предстоящите избори