НОВИНИ

ЦСКА победи БАТЕ Борисов и продължава в Лига Европа

цска победи бате борисов продължава лига европа
Снимка: cska.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:52, 17.09.2020
Чете се за: 01:05 мин.
Спорт

ЦСКА сложи край на кошмара БАТЕ Борисов за българския футбол. "Червените" спечелиха с 2:0 на стадион Българска армия и ще играят в третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Попаденията за възпитаниците на Стамен Белчев бяха отбелязани в последните секунди на двете полувремена. В края на първата част Али Соу порази целта, а в заключителните секунди на втората Греъм Кери вкара на празна врата.

ЦСКА София започна срещата с натиск като владееше топката повече от гостите. Постепенно БАТЕ изравни играта, но опасните положения липсваха и пред двете врати в първия четвърт час. Нарушенията зачестиха, но съдията не показа картони.

Густаво Бусато допусна грешка, като след карамбол и ударена греда, "червеният" вратар скочи и удари противников състезател с ръка в наказателното си поле. Румънският рефер отсъди дузпа. Наказателният удар, изпълнен от Миличич, беше спасен с вещина от Бусато. Това е втора спасена дузпа в европейските турнири за стража, като първата бе срещу Сайренс в предишния квалификационен кръг.

В самия край на първата част ЦСКА поведе в резултата. След почивката БАТЕ се опита да наложи натиск, но или защитата на ЦСКА се справяше с положенията, или Бусато се намесваше ключово.

В края на срещата гостите отчаяно се опитваха да изравнят резултата, като в последните минути и вратарят на БАТЕ се включваше при статичните положения. Така стана и в добавеното време на втората част. Топката бе центрирана от пряк свободен удар към наказателното поле на "червените", играч на ЦСКА я отби с глава към останалия в предни позиции Греъм Кери, който след мощен 30-метров спринт успя да отбележи един от най-лесните голове в кариерата си на празната врата на БАТЕ.

Така ЦСКА София продължава към третия квалификационен кръг на Лига Европа, където го очаква скромният тим Б36 Торсхаван от Фарьорските острови.

Още спортни новини четете на bntsport.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захариева в Киев: България подкрепя евроатлантическата ориентация на Украйна
Захариева в Киев: България подкрепя евроатлантическата ориентация на Украйна
Пожар избухна край Марикостиново, няма опасност за населеното място
Пожар избухна край Марикостиново, няма опасност за населеното място