НОВИНИ

ЦСКА приема Левски в баскетболното дерби от 28-ия кръг на НБЛ

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:11, 05.04.2023 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
цска взе сладък реванш левски националната баскетболна лига
Снимка: БФ Баскетбол
Слушай новината

Баскетболните ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в дербито на 28-ия кръг в НБЛ тази вечер от 19:00 ч. Двата тима си размениха по една победа до тук и днес ще определят кой ще има предимство преди плейофите. Левски има психологическо предимство, след като надигра "червените" и спечели Купата на България, но пък "армейците" влизат в срещата след поредни победи като гости над Балкан и Рилски Спортист в шампионата.

Домакинският фактор определено ще бъде в полза на баскетболистите на ЦСКА, които със сигурност ще търсят реванш от "сините" за загубата във финалния мач за Купата. Всички състезатели на Росен Барчовски са здрави и ще бъдат на разположение, обявиха от клуба.

Още четири срещи от НБЛ ще се изиграят днес.

Балкан приема набралия скорост с десет поредни победи в шампионата тим на Черноморец. Ботевградчани загубиха драматично от Берое с 82:83 в миналия кръг. Балкан инкасира поражение и от ЦСКА в полуфиналите за Купата на България.

В друга среща днес Ямбол ще се опита да вземе своето като домакин на Шумен, след като е в серия от четири поредни загуби в третата фаза на първенството.

Спартак Плевен приема "моряците" от Черно море Тича в търсене на втора поредна победа. Варненци пък ще се борят за първи успех изобщо в последните си четири мача. Спартак и Черно море си размениха по една победа и една загуба от началото на първенството.

Берое домакинства на Рилски спортист в опит да спечели за първи път срещу самоковци този сезон. Старозагорци поднесоха изненадата в миналия кръг, като изковаха победа с една точка като гости на Балкан, а Рилецо спечели закономерно срещу Черно море. Американският баскетболист на Берое Дариъс Хол е пропуснал последната тренировка на отбора тази сутрин поради неразположение, съобщиха от клуба във Фейсбук.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН разкрива над 1500 професионални паралелки през следващата учебна година
МОН разкрива над 1500 професионални паралелки през следващата учебна година
Без гостуващи фенове на четвъртфинала в Лига Европа между Рома и Фейенорд
Без гостуващи фенове на четвъртфинала в Лига Европа между Рома и Фейенорд