НОВИНИ

ЦСКА приключи с победа контролите в Турция

В последната си проверка по време на престоя в южната ни съседка "червените" сразиха чешкия Бохемианс с 2:1

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:56, 03.02.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
цска приключи победа контролите турция
Слушай новината

Отборът на ЦСКА завърши успешно контролите си по време на лагера в Белек, след като в последната среща на турска земя "червените" надиграха с 2:1 чешкия Бохемианс.

Мачът започна отлично за българския тим, който откри резултата още в 9-ата минута, когато играч на Бохемианс върна неразчетено назад топката, която попадна в краката на Матиас Фаетон, а той от своя страна изведе Дюкенс Назон и хаитянинът се разписа за 1:0, вкарвайки във втори пореден двубой.

До края на първата част нападателят, за когото все още остава неясно дали ще играе за "армейците" и през пролетта, пропиля още две добри възможности да отбележи, като при първата не успя да преодолее противниковия страж, останал очи в очи с него, а при втората стреля неточно от няколко метра.

Все пак логичното се случи в 50-ата минута, когато Матиас Фаетон получи дълго подаване от Юрген Матай, напредна и с удар с левия крак националът на Гваделупа беше точен за 2:0.

След изтичането на час игра футболистите на Бохемианс започнаха да създават по-интересни ситуации пред вратата на Густаво Бусато и при една от тях в 82-ата минута Матиаш Козек намали пасива на чешкия състав.

В оставащото време Данило Асприлия пропусна да реализира трети гол за "червените", излязъл сам срещу вратаря, но въпреки това момчетата на Нестор Ел Маестро запазиха аванса си, за да се поздравят с крайната победа.

По този начин ЦСКА приключва лагера си в Турция с баланс от две победи и две загуби, а на 10 февруари отборът се изправя срещу Септември в мач, на който ще бъдат официално представени играчите за пролетния полусезон. За "армейците" втората половина от кампанията стартира с домакинство на Ботев Враца на 17 февруари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нестор Ел Маестро: Намираме се точно там, където трябва да бъдем 14 дни преди първия ни мач
Нестор Ел Маестро: Намираме се точно там, където трябва да бъдем 14 дни преди първия ни мач
ЦСКА 1948 заграя за Суперкупата с успех в контрола срещу Хебър
ЦСКА 1948 заграя за Суперкупата с успех в контрола срещу Хебър