НОВИНИ

ЦСКА с първо лятно попълнение, представя го утре

цска първо лятно попълнение представя
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 04.06.2022
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ЦСКА ще представи утре първия си входящ трансфер за новия футболен сезон. Това стана ясно от публикация на "червените" в социалните мрежи, която разкрива детайли относно новата екипировка на тима.

Новата домакинска фланелка на 31-кратните шампиони притежава уникална щампа на гърба, която изписва "ЦСКА" на глаголица, а точно в 19.48 часа "амрейците" ще покажат пълният екип на привържениците си.

От снимката, разпространена от стадион "Българска армия" става ясно, че тимът ще има нов футболист с №8 на гърба, чиято фамилия завършва на "ов".

В последно време младежкият национал Станислав Шопов е свързван с трансфер в ЦСКА и е възможно именно той да бъде представен като първо ново попълнение на "червените" в утрешния ден.

За последните 3 години "осмицата" на гърба бе носена от ирландското крило Греъм Кери, който напусна клуба след края на шампионата в Първа лига.

Публикацията на ЦСКА в социалните мрежи:

"Изписаният 4-буквен надпис на гърба на фланелката е на глаголица и означава ЦСКА.

Припомняйки си мотото на кампанията през сезон 20/21, а именно "Няма бъдеще без история", вярваме, че всеки от нас трябва да знае, да помни и да се гордее с всичко българско, пазено и пренасяно векове наред от поколения наши сънародници. Всички те са имали смелостта да се борят за съхранението на българщината и не са допуснали културно-историческото наследство на прадедите ни да потъне в забвение. Глаголицата, определяна от някои като „най-съвършената графична система от древни времена до днес” е именно един от онези символи, с които ние като народ трябва да се гордеем. Затова решихме да й отдадем заслуженото в екипа ни за новия сезон.

Представянето на целия екип очаквайте тази вечер в 19.:48 ч.
П.П. А кой е новият ни номер 8 - ще разберете утре", гласи написаното от "армейците".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младите ни джудисти ще участват на турнир от Европейската купа в Грац
Младите ни джудисти ще участват на турнир от Европейската купа в Грац
Загуби за българските отбори в евроквалификациите на 3х3
Загуби за българските отбори в евроквалификациите на 3х3