НОВИНИ

ЦСКА ще играе със Сепси, а ЦСКА 1948 с ФКСБ във втория квалификационен кръг на турнира Лигата на конференциите

цска играе сепси цска 1948 фксб втория квалификационен кръг турнира лигата конференциите
bnt avatar logo
от БНТ
14:37, 21.06.2023
Чете се за: 04:05 мин.
Лига на конференциите
Слушай новината

ЦСКА ще играе с румънския Сепси във втория квалификационен кръг на турнира Лигата на конференциите, това отреди тегленият днес жребий в Нион.

"Червените" са домакини в първия двубой на 27 юли на стадион "Българска армия", а реваншът е седмица по-късно на 3 август.

Така българският вицешампион, който е поставен в този кръг, изтегли наглед възможно най-трудния съперник. Останалите потенциални противници бяха Петрокуб (Молдова), Арарат - Аременя (Армения)/Егнатия (Албания), Актобе (Казахстан) и Торпедо Жодино (Беларус).

Сепси е основан през 2011 година и от 2017-а играе в елитната румънска дивизия, през изминалия сезон завърши на шесто място в класирането. Отборът печели две поредни година Купата на страната. Отборът има нов старши треньор от този месец в лицето на бившия румънски национал Ливиу Чоботариу, а тимът ще проведе подготвителен лагер в Австрия, като на 29 юни ще срещне в контрола бронзовия медалист в българското първенство ЦСКА 1948.

Сепси играе домакинските си мачове на Градския стадион Сванту Джордже с капацитет 5200 места.

ЦСКА 1948 също ще спори с румънски отбор. Съперник на българския тим във втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите ще бъде вицешампионът на страната ФКСБ.

ЦСКА 1948 са домакини в първата среща на 27 юли, а реваншът е на 3 август.

Другите варианти, които можеха да се паднат на ЦСКА 1948, бяха: Апоел (Кипър), Бешикташ (Турция), Нефтчи (Азербайджан) и победителят от двойката Алешкерет (Арминия) и ФК Арсенал Тиват (Черна гора).

ФКСБ (Футболен клуб Стяуа Букурещ) е основан на 7 юни 1947 година като АСА Букурещ. Отборът играе домакинските си мачове на националния стадион в румънската столица с капацитет от над 55 хиляди места.

ФКСБ е 26-кратен шампион на Румъния и 24-кратен носител на националната купа, като това са рекорди за Румъния. "Червено-сините" побеждават след изпълнение на дузпи Барселона на финала и стават европейски клубни шампиони през 1986 година, когато печелят и Суперкупата на Европа.

След загубено дело през 2017 година отборът е преименуван и приема за официално име ФКСБ, което формално е съкращение от Футболен клуб на Стяуа Букурещ. Клубът запазва своите екипи и символи.

Собственик на клуба е Джордже Бекали, а старши треньор на "армейците" е Елиас Хараламбус от Кипър.

ФКСБ има наказание от миналия сезон и ще играе без публика в домакинския си мач срещу ЦСКА 1948, припомнят румънските медии.

ФКСБ завърши на третото място в редовния сезон през миналата година, но след разделението на румънската Суперлига отборът се изкачи с една позиция нагоре и в крайна сметка финишира втори с 46 точки, на 7 зад шампиона Фарул (Констанца).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вратарят Георги Аргилашки напуска Ботев Пд
Вратарят Георги Аргилашки напуска Ботев Пд
Прокурорската колегия предлага ВСС да открие процедура по избор на главен прокурор
Прокурорската колегия предлага ВСС да открие процедура по избор на главен прокурор