НОВИНИ

Д-р Симидчиев: Не бих лекувал пациенти от коронавирус с хидроксихлорохин

bnt avatar logo
от БНТ
22:04, 29.05.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Не бих лекувал пациенти от коронавирус с хидроксихлорохин. В началото мислех, че това може да стане, но вече има достатъчно проучвания, които показват, че рисковете за лечение са по-големи за пациентите с лечение с хлорохин, отколкото без. Това коментира в студиото на "Панорама" пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Не можем да обявим победа на края на един маратон, защото твърде малко знаем за този вирус, който е с нас само от шест месеца, смята д-р Симидчиев.

По думите му, може да няма втора вълна на коронавирус, но втора и трета вълна ще има като резултат от това, което се случи през първата вълна.

Бяха отложени планови операции, хората с хронични заболявания бяха вкъщи и ги беше страх, така че се натрупаха проблеми. Те ще се проявят във втората и третата вълна, смята медикът.

Доктор Симидчиев обясни по-малкото разпространение и ниска смъртност на коронавируса в България с това, че при нас имунната система е по-изложена на различни фактори на околната среда, поради което е и малко по-тренирана.

Трябва да можем сами да управляваме рисковете си, категоричен е д-р Симидчиев.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангел Христов (Роналдо) и в живота избира да е добро момче
Ангел Христов (Роналдо) и в живота избира да е добро момче
Повдигнаха обвинение на полицай от Минеаполис за убийството на чернокож мъж
Повдигнаха обвинение на полицай от Минеаполис за убийството на чернокож мъж