НОВИНИ

Даниела Машева: Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията "LIBE" между 25 и 28 септември

bnt avatar logo
от БНТ
10:08, 19.09.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Прокуратурата ще отговори на въпросите на комисията "LIBE" между 25 и 28 септември. Два от въпросите на комисията са свързани с това дали се извършва разследване за записите, които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов, коментира заместник главният прокурор Даниела Машева в "Денят започва с Георги Любенов".

По думите ѝ прокуратурата не прави разграничения относно политическата принадлежност на лицата, към които се реализира наказателна отговорност.

Даниела Машева, заместник главен прокурор: За имотите в Барселона нашият отговор се подготвя. Извършва се проверка, назначени са данъчни ревизии. От месец юли е изискана информация от испанските власти по тяхното твърдение, че там се води разследване. Ако там са събрани някакви доказателства, по линия на международно-правното сътрудничество бихме желали да получим тези доказателства, за да се направи преценка оттук нататък, съобразно събрания материал, как ще се процедира - дали има данни за извършено престъпление.

Общото събрание на прокурорите избира днес и следващата събота член от своята квота, който ще смени Машева във ВСС, след като тя зае поста на заместник главен прокурор.

Цялото интервю вижте във видеото.

Гледайте още от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неизвестна болест унищожава гигански миди край Хърватия
Неизвестна болест унищожава гигански миди край Хърватия
Десислава Атанасова: Разпад на ГЕРБ няма да има
Десислава Атанасова: Разпад на ГЕРБ няма да има