НОВИНИ

Дарители осигуриха защитни средства и дезинфектанти за „Майчин дом“

дарители осигуриха защитни средства дезинфектанти bdquoмайчин домldquo
bnt avatar logo
от БНТ
15:18, 08.04.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Още

Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ благодари на всички дарители, които изразиха своята подкрепа към лечебното заведение и екипите, които поемат потока от бременни, родилки и пациенти с неотложни гинекологични и онкогинекологични процедури на първа линия в лечебното заведение.

Ръководството и екипите на болницата изказват своята благодарност към всички компании, организации и физически лица, които предоставиха защитни средства, дезинфектанти, предпазни маски и облекла и финансови средства за закупуване на необходимите консумативи и медицински изделия в подкрепа на борбата с Covid-19.

„Майчин дом“ получи предпазни средства и подкрепа от Български лекарски съюз и кампанията кампанията "За героите в бяло", с които ще се обезпечи работата на екипите на болницата, които посрещат неотложните пациенти в болницата.

Фондация „Лъчезар Цоцорков“ също изказа своята подкрепа към най-голямата акушеро-гинекологична болница в страната и предостави маски за многократна употреба, защитни шлемове, гащеризони, бързи тестове за Covid-19 и спирт.

Фирма „Каралина 89“ предостави безвъзмездно на болницата предпазни маски FFP3, ръкавици, еднократни предпазни маски, дезинфектант.

Своята подкрепа оказаха редица физически лица. Искър Искров и Пола Найденова дариха на болницата 1 000 броя защитни маски за многократна употреба, 200 броя защитни костюми за многократна употреба, както и парична сума в размер на 40 000 лева. Дарението е предназначено за закупуване на предпазни маски, защитни облекла и дезинфектанти за Клиника по неонатология и Родилна клиника.

„Майчин дом“ сърдечно благодари на всеки един от своите дарители. Защитата на екипите и пациентите на болницата е приоритет в работата на лечебното заведение.

В настоящата обстановка на разпространение на Covid-19 е от изключително значение да се осигури работата на медицинския персонал с необходимите предпазни средства, за да се гарантира здравето и сигурността както на пациентите, така и на екипите на болницата и да се предоставя качествена медицинска услуга, лечение и диагностика в майчиното и женско здраве.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зам.-министрите Зорница Русинова и Адриана Стоименова се включиха в раздаването на пакети с храна
Зам.-министрите Зорница Русинова и Адриана Стоименова се включиха в раздаването на пакети с храна
МРРБ: С над 2 млн. лв. ще се подобрява безопасността на движение по пътищата
МРРБ: С над 2 млн. лв. ще се подобрява безопасността на движение по пътищата