НОВИНИ

Давид Давидов: Не виждам достатъчно клубове, които да се стремят към нашия модел

Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:08, 20.10.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Двамата съпрезиденти на волейболния Левски София Владимир Николов и Давид Давидов дадоха днес съвместна пресконференция, на която говориха за триумфа на "сините" преди седмица в турнира за Суперкупата, стартът на новото първенство, както и развитието на клубния волейбол у нас.

В хода на брифинга Давидов сподели, че не вижда достатъчно клубове, които по подобие на "сините" да залагат повече на млади състезатели в търсене на дългосрочни успехи.

"Когато започнахме преди седем години, не сме си мислили кога ще дойдат успехите. За вас бе важно клубът, организацията, инфраструктурата да бъдат конкурентни на най-добрите в Европа. Благодарение на треньорския екип и на дисциплината на състезателите , спечелихме купа по-рано, отколкото очаквахме. Ние имаме ангажимент към Левски и към федерацията по волейбол. Не виждам достатъчно клубове, които да се стремят към нашия модел - налагане на млади състезатели и дългосрочни успехи. Това би било полезно за националните отбори", заяви вицепрезидентът на БФ Волейбол.

"Имахме нужда от този успех. Ние сме хора от бизнеса, които търсят възвращаемост на инвестициите. Когато започвахме Симеон и Вени (б. а. - състезателите Симеон Николов и Венислав Антов) бяха на 10 и 12 години. Това показва, че пътят е правилен - избори, процес, търпение. Ние не търсим бързи и скоростни резултати. Важното е всяко едно момче и момиче да види, че може да печели с Левски. Оттам нататък границата е небето. Амбицията ни е да възстановим волейболната репутация. Искаме да пренесем този модел и при момичетата, като инвестираме в треньорски щаб", допълни той.

Единият от съпрезидентите на Левски коментира още и какви са целите пред тима занапред.

"Нашите цели са различни от тези на Хебър. Благодарни сме на треньора Николай Желязков, защото неговите лични цели са много големи и това дърпа отбора напред. Конкурентите ни засега залагат на историята на състезателите, а не на тяхното бъдеще", смята Давид Давидов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Петте очи" с разкрития заради войната между Израел и Хамас
"Петте очи" с разкрития заради войната между Израел и Хамас
Световен шампион с Аржентина е бил хванат с допинг, спират правата му за две години
Световен шампион с Аржентина е бил хванат с допинг, спират правата му за две години