НОВИНИ

Денонощна линия за дистанционни консултации на жертви на домашно насилие

bnt avatar logo
от БНТ
11:10, 30.03.2020
Чете се за: 00:34 мин.
Общество
денонощна линия дистанционни консултации жертви домашно насилие

Приемната за жертви на домашно насилие в УМБАЛСМ "Пирогов" предоставя консултации дистанционно на денонощната линия за обслужване при кризи - 0700 40 150, съобщиха от лечебното заведение.

В тези трудни времена на социална изолация, тревога, страх и несигурност хората се сблъскват в по-голяма степен с тези негативни емоционални състояния и трудно откриват пътя за справяне с тях. В резултат избират дисфункционални поведенчески модели, които рефектират върху най-близките в дома. Нарастват напрежението и насилието в домовете. Статистиката показва завишаване на броя на жертвите на домашно насилие.

Настоящата телефонна линия е дистанционна форма на помощ, предоставяна от „Приемна за жертви на домашно насилие“ в рамките на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. С оглед повишаване на сигурността на Вашето здраве и това на специалистите се въвежда тази форма на подпомагане.

Жертвите на домашно насилие може да потърсят консултантите на „Психологичната телефонна линия за обслужване при кризи“. Те изслушват и правят оценка на ситуацията, съдействат за помощ от органите на реда, помагат за съставяне на план за безопасност, подпомагат процеса по защита на правата на нуждаещите се.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шофьори заобикалят пропускателния пункт при Драгичево
Шофьори заобикалят пропускателния пункт при Драгичево
Авария на водопровод остави 130 000 души без вода
Авария на водопровод остави 130 000 души без вода