COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Депутатите и правителството без заплати докато сме в извънредно положение

Надежда Василева
от Надежда Василева
22:38, 06.04.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Депутатите се отказаха от заплатите си от 1 април докато трае извънредното положение. Предложението дойде тази вечер от ГЕРБ и получи единодушната подкрепа на 170 депутати от всички парламентарни групи.

Така след удръжките от заплатите за данъци и осигуровки останалата сума ще бъде превеждана по сметка на здравното министерство за борба с коронавируса. Решението важи и за членовете на правителството.

БСП и ДПС настояха мярката да важи и за политическите кабинети на министрите. Патриотите призоваха същото да направят президентът и вицепрезидентът - и те да се откажат от заплатите си.

Красимир Ципов, ГЕРБ: Ние за времето на извънредното положение, както и членовете на МС и техните политически кабинети, както и ръководителите на държавните и изпълнителни агенции няма да получават възнаграждения.
Смятам, че по този начин всички трябва да подкрепим бг граждани в тази трудна ситуация, и да дадем своя дан така, че да има средства за превенция и лечение на заразата.

Георги Свиленски - БСП: ОП, Воля, ДПС, ние ще го подкрепим.

Велислава Кръстева - ДПС: Така, както беше направено от колегата Ципов, включвайки и политическите кабинети.

Веселин Марешки - Воля: Карате ме да се чувствам горд, че съм част от това НС. Ние от ПГ на Воля с радост ще подкрепим това предложение.

Валентин Касабов - Обединени патриоти: Моето предложение или по-скоро апел е към президента на държавата да подкрепи това предложение и да си дарят заплатите през следващите месеци, докато трае тази криза. Времето е чумаво, трябва да бъдем заедно.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Любомир Кючуков: Очаква се планът на ЕК за възстановяване от кризата да стане оперативен догодина
Любомир Кючуков: Очаква се планът на ЕК за възстановяване от кризата да стане оперативен догодина
Слънчево и по-топло днес
Слънчево и по-топло днес