НОВИНИ

Десислава Атанасова: За ГЕРБ най-важна винаги е била коалицията с българските граждани

bnt avatar logo
от БНТ
10:39, 17.01.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Политика
Слушай новината

Дали ще има четвърти мандат за ГЕРБ зависи изцяло само и единствено от волята на българските граждани. За нас най-важна винаги е била коалицията с българските граждани. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Когато получим тяхното доверие, сме обмисляли кое е ценно и важно за държавата, в кой момент и как да постъпим и не веднъж сме показали, че за нас властта не е самоцел, знаете, че два пъти Борисов е подавал оставка", каза Атанасова.

Според нея ГЕРБ не е излъгал доверието на своите избиратели.

"В последния мандат включително сме изпълнили коалиционното споразумение, което е подписано след избори с нашите коалиционни партньори в почти пълен обем", каза Атанасова.

По думите ѝ не е важна технологията на провеждане на самите избори, а доверието. Българският народ е прагматичен и мъдър, той винаги залага на този, който има доверие, каза депутатът от ГЕРБ.

"Неслучайно ГЕРБ има толкова изборни победи, защото когато има нужда, когато има необходимост, когато е трудно, когато страдат хората, те се обръщат към Борисов", каза Атанасова.

Атанасова подчерта, че партията ГЕРБ никога не е провеждала парламентарни избори, които да е организирала.

"Знаете, че 2009-а, когато беше първият мандат на ГЕРБ, изборите бяха организирани от Тройната коалиция, с последствие изборите бяха организирани от служебни правителства. Всъщност единствените избори, които ГЕРБ организира, това са изборите за президент", каза Атанасова.

По думите й е несериозен коментарът на политици с опит, че само гласуване по пощата или машинно гласуване би спасило изборният процес

"Във всяка една избирателна комисия от ЦИК до СИК има представители на всички политически партии, има застъпници, има наблюдатели", каза Атанасова.

По думите ѝ "има гаранции, че изборният процес ще бъде законосъобразен, изборите ще бъдат честни и демократични".

Вижте още във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авантюристите Макс и Стефан и тяхната битка в подкрепа на донорството
Авантюристите Макс и Стефан и тяхната битка в подкрепа на донорството
Мая Манолова: По никакъв повод "Изправи се.БГ" няма да прави коалиция с ГЕРБ
Мая Манолова: По никакъв повод "Изправи се.БГ" няма да прави коалиция с ГЕРБ