НОВИНИ

Дея спорт победи ЦСКА за трети успех в мъжкия волейболен елит

Николай Учиков записа три аса и регистрира 19 точки за успеха.

дея спорт победи цска трети успех мъжкия волейболен елит
bnt avatar logo
от БНТ
21:27, 11.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Дея спорт победи ЦСКА с 3:1 (25:19, 25:22, 26:28, 25:21) в мач от четвъртия кръг на мъжката волейболна лига в зала "Младост" в Бургас.

Бургаският тим остава с перфектен баланс при три победи от три мача и е втори в класирането с три точки зад лидера Хебър. ЦСКА пък е седми с шест точки.

Домакините поведоха със 7:4 след блокада на Валентин Братоев и ЦСКА съкрати пасива си, но атака от втора линия на 36-годишния ветеран и блокада на Николай Николов възстановиха разликата.

Вторият ас в мача на Николай Учиков увеличи преднината на Дея на четири точки, след което националът завърши успешно втора поредна атака за 20:15. ЦСКА взе следващите три разигравания, но преднината на домакините бе твърде голяма. Дея спорт получи четири мачбола при 24:20 и Стефан Чавдаров реализира втория за победата.

Учиков завърши мача с 19 точки, а Николай Николов също записа три аса и 14 точки. Най-резултатен обаче бе сърбинът Страхиня Бързакович, който отбеляза 22 точки за ЦСКА.

По-рано Добруджа спечели чиста победа с 3:0 (25:23, 25:21, 25:23) срещу опашкаря Раковски-1964 и се изкачи на седмо място в класирането. Тимът от Добрич е с шест точки, колкото имат още четири отбора между втора и седма позиция.

Маркус Уускари бе най-резултатен за Добруджа с 15 точки, 14 от които на атака и една от ас. За Раковски 18 точки записа Боян Христов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борнемут изненада Нюкасъл и го победи
Борнемут изненада Нюкасъл и го победи
Христо Запрянов пред БНТ: Няма заплахи за отнемане на лиценз
Христо Запрянов пред БНТ: Няма заплахи за отнемане на лиценз