НОВИНИ

Дежурна детска градина отваря врати и в Казанлък

дежурна детска градина отваря врати казанлък
bnt avatar logo
от БНТ
13:10, 27.11.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Дежурна детска градина с дежурна яслена група отваря врати и в Казанлък за времето от 1 до 21 декември 2020 г.. Целта е да се помогне на хората на първа линия, работещи на територията на града, ангажирани денонощно в борбата с коронавируса.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова определи за дежурна детска градина ДГ №13 "Мечо Пух”, която се намира в непосредствена близост до МБАЛ "Д-р Христо Стамболски".

В дежурното детско заведение ще се приемат деца на лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти, полицаи и други специалисти, които работят на първа линия в борбата със заразата.

Броят на групите, които ще бъдат разкрити, ще зависи от броя на желаещите да се възползват от предлаганата услуга и от възрастта на децата. Градината разполага с четири отделни входа, което ще даде възможност децата от различните възрастови групи да не се смесват.

В момента се създава организация по приема на деца, като освен необходимият педагогически и непедагогически персонал, ще бъде осигурен и допълнителен медицински персонал, който да полага нужните грижи за децата, при спазване на всички противоепидемични мерки, регламентирани от Министерството на здравеопазването.

Нуждаещите се родители, които отговарят на условията и искат децата им да посещават детската градина, трябва да подадат заявление по образец в дежурната градина и да представят здравния картон на детето, който удостоверява докога то е посещавало ясла или градина и че не е било в контакт със заразно болни. Освен това, родителите трябва да представят и служебна бележка или декларация, че поне един от тях работи в болнично или друго заведение на територията на града, удостоверяваща неговата ангажираност на първа линия в борбата с COVID-19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Юнайтед още се възстановява седмица след кибер атаката
Манчестър Юнайтед още се възстановява седмица след кибер атаката
Владимир Зографски спечели квота за Игрите в Пекин през 2022 г.
Владимир Зографски спечели квота за Игрите в Пекин през 2022 г.