НОВИНИ

Димитър Божкилов: ЦСКА 1948 е един от най-тежките възможни съперници за Купата, доказали сме, че за Лудогорец няма невъзможни неща

димитър божкилов цска 1948 един тежките възможни съперници купата доказали сме лудогорец невъзможни неща
bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 15.12.2023
Чете се за: 04:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Директорът на селекционния съвет на Лудогорец Димитър Божкилов определи ЦСКА 1948 като "един от най-тежките възможни съперници", след като съдбата отреди именно "червените" да бъдат съперник на разградчани в четвъртфиналите на турнира за Купата на България.

Божкилов отчете още, че в началото на пролетния дял на футбола у нас предстоят няколко двубоя между "орлите" и столичани и допълни, че очаква много тежък февруари за българския шампион предвид ангажиментите му и в турнира Лига на конференциите.

"Може да се каже, че това е един от най-тежките възможни съперници. Но явно така сме орисани - трябва да играем доста мачове през февруари с ЦСКА 1948. И се очертава много тежък февруари за нас. Не само заради тези мачове, но и заради отложените от първенството, и заради Лигата на конференциите", коментира шефът на скаутския отдел в Лудогорец.

Димитър Божкилов говори още и за класирането на Лудогорец за фазата на елиминациите в европейските клубни турнири, споделяйки, че в последно време в тима се е понатрупала умора от важните мачове.

"Ние сме доказали, че за нас няма невъзможни неща. Наистина очертаваше се доста тежка група. Още от началото знаехме, че ще бъде така. Нордселанд през миналата година се представиха отлично в датското първенство. Бориха се до последно за титлата и я изпуснаха в последния момент. Виждате какво прави Копенхаген - от тяхната група се класира напред в Шампионската лига. Така че бяхме изключително наясно какво ще се случи. За Фенербахче няма какво да коментираме. И един традиционно неудобен отбор от Словакия. Успяхме да излезем от много тежка ситуация с усилията на всички в клуба. Така че това е успех не само за Лудогорец, но и за българския футбол. И не само финансово, но и репутационно", заяви Божкилов.

"Почивката идва в най-точния момент, защото се натрупаха доста мачове - изиграли сме около 14-15 мача повече от опонентите. И колкото и голям набор от футболисти да имаш, те също се изразходват чисто ментално към края на сезона. Благодарим на нашите колеги от ЦСКА 1948 за разбирането за преместването на мача за Суперкупата, защото трябваше да се играе тези дни", допълни той.

Директорът на селекционния съвет на Лудогорец не пропусна и темата с трансферите в клуба през зимата, а накрая постави оценка на представянето на разградчани през есента.

"Относно селекцията, ще има някакво движение. То винаги има някакво движение. Така че това ще стане ясно идните седмици и месеци", сподели Димитър Божкилов.

"Бих казал ако трябва да боравим с цифри - оценката ми е много добра към отлична. Естествено, краят беше отличен. Няма какво да искаме повече от това. Спечелихме срещу най-големите си противници в този момент, при сгъстена програма от мачове. В рамките на много кратко време го направихме, не само че успяхме да ги победим. Това допълнително вдига степента на успеваемост и затова поставям такава висока оценка. Най-вече заради тежестта на момента и заради доста контузени футболисти, които са в тима. Преди мача вчера например имахме някои болни, затова го наричам някакъв подвиг. Искам да благодаря на играчите ни и на треньора, а също така и на публиката, която даде импулс на отбора", завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задръстване на Предела заради закъсал камион
Задръстване на Предела заради закъсал камион
Осуетени са терористични нападения в Европа
Осуетени са терористични нападения в Европа