НОВИНИ

Димитър Манолов: 150 000 запазени работни места е добър резултат, но можеше и по-добре

bnt avatar logo
от БНТ
09:46, 04.07.2020
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Хубавата новина е, че повече хора започват работа, отколкото напускат. Ако тази тенденция се запази, тогава ни чакат добри дни. В рамките на ЕС ние се оказваме на 6-о място по ниска безработица.

Това заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Според него много повече от 150 000 човека е можело да запазят своите работни места. "В държава с хора с темперамент като нашия този дебат практически е невъзможен. Вероятно в северните страни, където хората са по-дисциплинирани, могат да седнат и да го проведат този дебат и да измислят нещо. Тук при нас е от "Осанна!" до "Разпни го!" и по средата няма нищо. 150 000 е добър резултат, но можеше да бъде още по-добър", категоричен беше той.

Президентът на КТ "Подкрепа" коментира и наложените от правителството мерки за борба с коронавируса. "Ние сме странен народ. Водещият принцип при нас е "На чужд гръб и сто тояги са малко". Ние сме за страшни мерки, стига да не се отнасят за нас. Отнася ли се за нас, започваме много да ценим свободата, правата".

Според него българското море до някаква степен си е виновно само за кризата. "Защото години наред, още от соца насам, е било ориентирано към приходи не от българи. Българското море разчита на немски пенсионери, напоследък на румънци. Българите винаги са били в периферията на неговото внимание. Освен това за един човек дори от София, е по-удобно да отиде на море в Гърция, отколкото на нашето море", коментира Манолов.

На въпрос какви са прогнозите за есента и ще обеднеем ли всички, той отговори, че за съжаление политиците понякога влияят лошо на икономиката, но могат да влияят и за добро. "Каква есен ще дойде аз не мога да кажа. Но не съзирам такава драма". Добрата новина според него е, че през пролетта има избори, т.е. "никой няма да си позволи да прави неща, които ще му навредят по избори".

Той коментира, че доходите по време на кризата не са се оказали във фокуса на страданието, а по-големият проблем е бил със заетостта.

Още от разговора вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредно положение в Белград заради COVID-19
Извънредно положение в Белград заради COVID-19
Част от столичната улица "Съборна" става пешеходна
Част от столичната улица "Съборна" става пешеходна