НОВИНИ

ДНСК връчи наказателни постановления за незаконното строителство на 4 и 5 лот на АМ "Хемус"

bnt avatar logo
от БНТ
14:58, 30.06.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
проверка хемус полицията установява причините пропадане участък
Слушай новината

Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ е издала общо 11 наказателни постановления за установеното незаконно строителство в участъците 4 и 5 от АМ "Хемус", става ясно от прессъобщение на дирекцията.

Наказателната процедура стартира през декември 2021 г. и януари 2022 г. Тогава бяха връчени актове за административно нарушение на изпълнителя „Автомагистрали“ ЕАД и строителните компании, с които има сключени договори за участъците 4 и 5 от АМ "Хемус". Това са "АБ" АД, "Парсек Груп" ЕООД, „Автомагистрали Хемус“ АД и „Водно строителство Благоевград“ АД. Фирмите имат 14 дневен срок за обжалване на санкциите.

Установеното от органите на ДНСК строителство е без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж, в нарушение на чл. 148, ал. 1 и чл. 137, ал. 3 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/, т. е. незаконно по смисъла на чл. 225, ал. 2, т. 2 от ЗУТ. При проверките е констатирано, че се извършват строително-монтажни работи, включително изкопи, насипи, пътни легла и съоръжения на участъци 4 и 5 на АМ „Хемус“, която е строеж първа категория. Тези дейности са извършени в имоти държавна, общинска и частна собственост, за които производствата по отчуждаване не са приключили към дата на проверката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кораб със 7000 тона зърно отплава от Бердянск
Кораб със 7000 тона зърно отплава от Бердянск
Ювентус обяви раздялата с Паоло Дибала и Федерико Бернардески
Ювентус обяви раздялата с Паоло Дибала и Федерико Бернардески