НОВИНИ

До 30 градуса днес на места, най-хладно беше по Черноморието

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 25.09.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Топло за края на септември беше времето днес следобед – 30 градуса достигна температурата в Сандански, Видин, Чирпан и Пловдив и Пазарджик, а най-хладно остана по Черноморието – между 22 и 25 градуса.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо и в сутрешните часове на отделни места ще има намалена видимост. Минималните температури ще са между 9° и 14°. В неделния ден времето ще е слънчево и в най-топлата част на деня, температурите ще достигат между 25° и 30°, в София максималната ще е около 26°.

Слънце и по морския бряг, там температурите на въздуха ще са около 22 - 24°. Ще духа слаб вятър. Добри условия за туризъм утре и в планините – с температури в курортите – от 15 до 23 градуса, а по-най-високите върхове около 8 - 9 градуса. Денят ще е слънчев, ще духа слаб северозападен вятър.

И към времето в останалата част от континента - над Франция, Западна Германия и Северна Италия ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевици, а значителни ще са количествата на валежите в Централна Европа. Облачно и дъждовно ще е и в повечето райони от Европейска Русия. Привечер от запад над адриатическото крайбрежие на Балканите също ще се заоблачи и на отделни места ще превали.

У нас в понеделник сутрин в низините видимостта ще е намалена. По-късно облачността ще се увеличи и през нощта срещу вторник в Западна България ще превали слаб дъжд. През следващите дни ще има значителна облачност и валежи, на повече места и повече по количество във вторник и сряда в западната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 взе столичното дерби с Царско село
ЦСКА 1948 взе столичното дерби с Царско село
Тази неделя в "Европейци": Три истории за успех от Полша
Тази неделя в "Европейци": Три истории за успех от Полша