НОВИНИ

До края на деня времето ще се задържи предимно облачно

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 29.11.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

До края на деня времето ще се задържи предимно облачно, като до вечерта на отделни места в южните и източните райони ще превали и дъжд. Температурите ще бъдат между 5° и 10°, в крайните югозападни райони - до 12°-13°.

Утре вече очакваме съществена промяна в обстановката и определено зимно време - със сняг и ниски температури. Още тази нощ във високите полета на Западна България, в Дунавската равнина и Лудогорието дъждът ще започне да преминава в сняг. В районите с предупредителен жълт код ще се образува и тънка снежна покривка.

В Централна Северна България, Лудогорието, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°.

Утре в Източна България валежите ще са от мокър сняг и ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. В южната половина от страната ще бъде по-топло и валежите ще са предимно от дъжд. Максималните температури ще са между 0° и 5°.

В планините ще вали сняг, по-значително в Родопите и централните райони на Стара планина. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър.

По северните склонове на планините ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижат и в Боровец и Пампорово утре ще са отрицателни през целия ден, а в Банско ще е съвсем малко над нулата.

Във вторник валежите навсякъде ще спрат, но времето ще остане студено с минимални температури между минус 6° и минус 1°, а дневните в по-голямата част от страната ще са между минус 1° и 4°. В сряда сутрешните температури ще се понижат още, особено в районите в Северна България, където снежната покривка ще се задържи, ще са до около минус 10°. През следващите дни от юг ще се пренася топъл въздух и температурите ще се повишават, по-съществено в източната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ с нова грешна стъпка в Лига 1
ПСЖ с нова грешна стъпка в Лига 1
Азар отново се контузи
Азар отново се контузи