НОВИНИ

Добрин Гьонов: Ако изградим силен отбор, ще се намесим в борбата за титлата

Добрин Гьонов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:19, 17.09.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов вярва, че тимът е способен да се намеси в борбата за титлата.

В интервю за предаването "Арена спорт" столичанинът сподели очакванията си преди мача между ЦСКА и ЦСКА 1948.

"Срещат се два силни отбора, които досега не са показали всичко най-добро, с което разполагат. Може би ще има и напрежение. Мисля, че двубоят ще бъде съвсем различен спрямо миналата година. Тогава имаше и напрежение. И двата отбора са променени. Шампионатът е в различна фаза, в момента никой не гледа в класирането. Отношенията между двете ръководства започват да намират добра работна среда. Все още има излишно напрежение. Всичко датира от 2016 г. Оттам се получи разрив в идеологиите. Истинските фенове на ЦСКА едва ли са доволни от това, което се случва, без значение от отбора, на когото симпатизират", заяви той.

Добрин Гьонов посочи и целите пред столичния отбор за сезона.

"Целим израстване. Миналата година бе доста успешна. Това ни даде тласък към евротурнирите. Тази година се получи лек спад. Надявам се, че ще си върнем самочувствието и ще влезем в ритъм, за да се представим по-добре от миналата година и ако ни се отдаде възможност да атакуваме титлата. Възможно е, но не трябва да го мислим като голяма цел. Ако изградим силен отбор, ще се намесим в борбата за титлата. Много хора работят да постигнем тази цел. Моята мечта ЦСКА 1948 да играе в евротурнирите се сбъдна. Предпочитам шампионската титла в сравнение с Купата на България. Трудно може да бъде прекъсната хегемонията на Лудогорец, защото работи много добре с рутина и добра база. През 2012 г. успяха да се възползват от лошото състояние на Левски и ЦСКА. Оттогава само надграждат", допълни той.

Изпълнителният директор на "червените" разкри начина на работа в тима от ръководството, през треньорския щаб и състава.

"Позицията старши треньор е трудно понятие в България. Трудно е да намерим правилен човек и затова даваме възможности на развитие на млади специалисти. На тях обаче им липсва опита. Любо Пенев и Николай Киров също са показвали, че могат да постигат резултати. Николай Панайотов сформира млад екип за малко време. Благодарен съм на всички, с които съм работил. Надявам се българският футбол да има повече млади треньори. Сточйо Младенов е специалист с мнение, останалите трябва да се вслушват в него. Цветомир Найденов е близо до клуба, работата с него е положителна. В България няма достатъчно млади кадри. Излиза така, че чужденците излизат по-евтино на клубовете. Трябва да има сплав между чужденци и българи. Не трябва да има крайности в съблекалнята. Това е задължително. Ние имаме доста български национали. Гордеем се, че имаме национали. Това е възнаграждение за правилна и дългогодишна работа", добави той.

Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полиция и жандармерия пазят прибирането на реколтата от грозде в Пазарджик
Полиция и жандармерия пазят прибирането на реколтата от грозде в Пазарджик
Протест под прозорците на властта на близки на загинали при катастрофи
Протест под прозорците на властта на близки на загинали при катастрофи