НОВИНИ

Домакинът на Купата на африканските нации Кот д'Ивоар завърши на 3-о място в групата си

Отборът отстъпи на на Екваториална Гвинея в последния си мач

Кот д'Ивоар Франк Кеси Симон Адингра
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:31, 22.01.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Екваториална Гвинея записа впечатляваща победа с 4:0 над домакина Кот д'Ивоар в последен мач от група "А" на турнира за Купата на африканските нации.

Победата изкачи Екваториална Гвинея на първото място в потока със 7 точки, колкото има и втория Нигерия, който победи с 1:0 Гвинея-Бисау. Кот д'Ивоар завърши на трета позиция в групата с 3 точки и ще се надява на добро стечение на обстоятелствата в другите групи, за да продължи напред като един от четирите най-добри трети отбора. Гвинея-Бисау завършва на дъното без актив.

На Олимпийския стадион "Аласан Уатара" в Абиджан Екваториална Гвинея откри в 42-рата минута чрез Емилио Нсуе.

Кот д'Ивоар изглеждаше като да изравни в добавеното време на първата част, но голът на Ибрахим Сангаре правилно бе отменен заради засада.

През вторите 45 минути Екваториална Гвинея се прибра в половината си и изчака своите моменти, за да нанесе още цели три удара на домакините. Пабло Ганет покачи на 2:0 от фаул в 72-рата минута, а три след това Нсуе с втория си гол в мача направи резултата класически. Крайното 4:0 бе оформено от Яник Буйла в 88-мата минута пред невярващите погледи на привържениците.

В другия мач, игран по същото време, Нигерия победи с 1:0 аутсайдера Гвинея-Бисау. Единственото попадение в мача бе автогол, който си вкара Опа Санганте в 36-ата минута. През второто полувреме екипът на съдийката Бухра Карбуби от Мароко отмени три гола - два на Нигерия и един на Гвинея-Бисау, но съвсем правилно.

На осминафиналите Нигерия ще играе с втория в група "С", докато Екваториална Гвинея ще срещне третия от групите "С", "D" или "Е".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 привлече бранителя Рафаил Пърликов
ЦСКА 1948 привлече бранителя Рафаил Пърликов
"Изкуствен интелект" е дума на годината
"Изкуствен интелект" е дума на годината