НОВИНИ

ДПС искат одит на синдиците на КТБ

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:35, 26.01.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Одит на дейността на синдиците на КТБ поискаха от парламентарната група на ДПС. Заедно с това депутати от ДПС искат изслушване на синдиците на фалиралата банка в бюджетната парламентарна комисия.

Предложението дойде след желанието на управляващите да направят независима проверка на фалита на кредитната институция.

От ДПС ще искат да се одитира в чии ръце е масата на несъстоятелността на КТБ и как се управлява тя. На поисканото изслушване депутатите на движението ще искат информация и какви средства са събрани вследствие на внесените от тях изменения на Закона за събиране на вземанията.

"По темата КТБ имаше редица разследвания, включително на анкетна комисия на парламента, която излезе с доклад, включително с международно разследване на групата "Алекс партнерс" - една от водещите в света, впрочем и двата доклада са публични, само че никой не си прави труда да ги чете. "Алекс партнерс" много ясно и категорично казаха, че фалитът се дължи на това, че банката е конструирана като финансова пирамида от нейния собственик Цветан Василев и вътре самата финансова пирамида беше много ясно показана и обяснена", заяви Йордан Цонев от ДПС.

Репортер: Гергана Гайдарова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън готов да наложи санкции на Путин, НАТО с предупреждение към Русия и Беларус
Байдън готов да наложи санкции на Путин, НАТО с предупреждение към Русия и Беларус
Виктор Кашай официално подписа договор с БФС
Виктор Кашай официално подписа договор с БФС