НОВИНИ

ДПС организира кампания в помощ на пострадалите от земетресението в Турция

дпс организира кампания помощ пострадалите земетресението турция
bnt avatar logo
от БНТ
22:34, 07.02.2023
Чете се за: 02:47 мин.
По света
Слушай новината

ДПС организира дарителска кампания в подкрепа на пострадалите в опустошителното земетресение в Турция, както и на семействата на загиналите, съобщиха от пресцентъра на партията.

Почетният председател Ахмед Доган обяви, че ще дари 1 млн. турски лири.

"В мислите си ние сме с целия турски народ. Молитвите ни са насочени към бързото възстановяване на пострадалите", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"В тази ужасяваща трагедия ДПС не е просто съпричастно към скръбта на хората. Правим всичко възможно да сме в помощ и подкрепа на пострадалите чрез мащабната дарителска кампания, която организираме по структурите си", обяви Карадайъ.

Даренията се събират в складовата зона в Хасково в координация с местните ръководители на ДПС по региони. Отговорници за кампанията са заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов и областният председател на Движението в Хасково - Мехмет Атаман.

Вещите, от които хората в Турция имат нужда и трябва да бъдат неизползвани, са зимни дрехи и обувки, особено за деца, ръкавици, шапки, препарати за почистване, санитарни и хигиенни материали, памперси, одеяла, газови печки, външни батерии.

Пострадалите се нуждаят и от храни - варива, консерви, бебешки пюрета.

Посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок благодари днес на българската държава, на българското правителство и на българския народ за искрената подкрепа след трагедията, която преживява страната ѝ. Тя съобщи, че България е била първата страна след Азербайджан, която е реагирала с помощ след първото силно земетресение сутринта на 6 февруари.

Президентът на България ми се обади в 6.00 часа сутринта и каза, че се мобилизират възможностите, подготвят се военните самолети. Първата държава след Азербайджан, която се задейства, беше България, което е много важно за нас. Всички спасителни екипи са в Турция. От всички краища на страната получаваме информация в посолството, че се организират кампании. Скърбим много, но съм горда, че съм посланик в една държава, която толкова много обича Турция", каза посланик Секизкьок в ефира на БНТ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калин Златков завърши трети на слалом от календара на ФИС в Загреб
Калин Златков завърши трети на слалом от календара на ФИС в Загреб
Съдът оправда бившия директор на "Топлофикация София" Валентин Димитров по делото за присвояване на 4,5 млн. лева
Съдът оправда бившия директор на "Топлофикация София" Валентин Димитров по делото за присвояване на 4,5 млн. лева