НОВИНИ

Драмата за медийните права в Германия продължава, клубовете ще получат по-малко приходи от планираното

Причината за това е фактът, че 80 милиона евро от настоящата сделка за права за излъчване на мачовете не са получени на падежните дати по договора

драмата медийните права германия продължава клубовете получат приходи планираното
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:40, 27.04.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

На фона на спора за медийните правата за Бундеслигата със стрийминг платформата DAZN, Германската футболна лига (DFL) информира своите 36 професионални клуба, че ще трябва да получат по-малко пари от планираното от приходите.

"Вноската за юни 2024 година ще бъде намалена от първоначалните 127 милиона евро на 47 милиона евро", се казва в писмо на DFL до клубовете, което бе предоставено на агенция dpa.

Причината за това е фактът, че 80 милиона евро от настоящата сделка за права за излъчване на мачовете не са получени на падежните дати по договора, обясняват от Германската футболна лига.

Според вестник Bild, интернет гигантът DAZN, който в момента води спор с DFL относно правата за излъчване на Бундеслигата за периода 2025-2029 година, е просрочил 50 милиона евро по задълженията си за плащания.

Търгът беше спрян, след като DAZN заяви, че е бил третиран несправедливо от лигата, когато наддава за най-големия и най-доходоносен пакет, състоящ се от мача в петък и срещите в събота следобед за общо 196 двубоя за сезони 2025/2026 до 2028/2029. В писмо, изпратено до DFL и клубовете, DAZN твърди, че лигата изисква банкова гаранция в рамките на 24 часа, което е невъзможно.

Освен това DAZN заяви, че е подал най-високата оферта, възлизаща на 1.6 милиарда евро. Съобщава се, че пакетът е отишъл при Sky, за който се твърди, че е предложил значително по-малко от DAZN, който заплаши да отнесе спора в съда, въпреки че Германската футболна лига отхвърли всички обвинения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българките Алина Коломиец и Жана Пенчева със сребро и бронз в многобоя на международния турнир за Приз "Жулиета Шишманова"
Българките Алина Коломиец и Жана Пенчева със сребро и бронз в многобоя на международния турнир за Приз "Жулиета Шишманова"
Динко Динев не успя да завоюва първа титла в кариерата си на двойки от турнирите на ITF
Динко Динев не успя да завоюва първа титла в кариерата си на двойки от турнирите на ITF