НОВИНИ

Двама депутати са с коронавирус, НС заседава извънредно утре (ОБЗОР)

Николай Минков
от Николай Минков
20:18, 02.04.2020
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на парламента утре. В дневния ред са удължаването на извънредното положение, актуализацията на бюджета и промени в Закона за енергетиката. В късния следобед стана ясно, че двама депутати от ГЕРБ са дали положителен резултат на теста за COVID-19. Това са председателят на ПГ Даниела Дариткова и Даниела Малешкова.

Двете депутатки от ПГ на ГЕРБ ще бъдат в 28-дневна карантина. В личния си Фейсбук профил д-р Дариткова съобщи, че ще продължи да дава консултации на своите пациенти под формата на онлайн разговори.

Утре в 14 ч предстои извънредно заседание на парламента с три важни точки: удължаването на извънредното положение до 13 май, актуализацията на Бюджет 2020 и промени в Закона за енергетиката.

Днес в Народното събрание се проведе и извънредно заседание на Председателски съвет.

Йордан Цонев, депутат от ПГ на ДПС: Разискванията ще бъдат само с хората, които ще вземат участие в тях. Гласуването пак на малки групи, за да няма в залата толкова много хора, които да създават тази опасна обстановка.

Кристиян Вигенин, депутат от ПГ на БСП: Всичко е възможно и всичко е твърде трудно да стане по този начин, така че просто трябва да намерим начин парламентът да функционира.

Пламен Христов, депутат от ПГ на Воля: Аз лично се притеснявам, че това ще е работещ модел. Следващ етап се надявам вече и предложението на Воля, което беше за работа от кабинетите на народните представители другата сграда, да бъде възприето и реализирано.

Искрен Веселинов, депутат от ПГ на Обединени патриоти: Най-реалистичния вариант за работа е сбирки в т.н. Партиен дом, гласуване от кабинетните, минимално присъствие в зала. Това е което Конституцията позволява. Въпросът е технически дали е възможно.

От ПГ на ГЕРБ днес обявиха, че ще направят дарения в каузата за борба с коронавируса. Това вече направиха и депутати от ВМРО и БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
52-годишна жена почина във Враца след самолечение
52-годишна жена почина във Враца след самолечение
Близо 3000 души на ден остават без работа от въвеждането на извънредното положение
Близо 3000 души на ден остават без работа от въвеждането на извънредното положение