НОВИНИ

Двама души са леко обгорели при пожара на борсата край Петрич, няма опасност за живота им

двама души леко обгорели пожара борсата петрич опасност живота
bnt avatar logo
от БНТ
00:46, 30.05.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Двама души са леко обгорели, но без опасност за живота след големия пожар, който изпепели склад и камион в частната зеленчукова борса край петричкото село Кърналово тази вечер. Информацията за БНТ съобщи кметът на Петрич Димитър Бръчков.

Сигналът за инцидента е подаден минути след 22 часа. На място са пристигнали четири екипа от Пожарната служба в Петрич и един от Сандански. В гасенето са се включили и хора, които първи видели пожара и подали сигнал до тел.112.

Напълно изгорели са склад за палети и цял камион. Повече от 15 складови помещения са силно засегнати от огнената стихия.

Частната борса е собственост на Илиян С., който е от петричкото село Скрът. Имотът се намира в непосредствена близост до общинската борса. От другата страна на улицата има и бензиностанция.

Свидетели разказват, че само бързата намеса на пожарникарите е предотвратила по-големи поражения. Не са пострадали и постройките, които се намират около борсата.

Все още е рано да се говори на каква стойност са нанесените щети. Собственици на складове ни разказаха, че в някои от помещенията има тонове продукция за десетки хиляди левове.

Автор: Миглена Медарова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-топло, но с валежи и днес
По-топло, но с валежи и днес
Четири екипа огнеборци се борят с пожара на зеленчуковата борса край Кърналово
Четири екипа огнеборци се борят с пожара на зеленчуковата борса край Кърналово