НОВИНИ

Две седмици до изборите в САЩ: Тръмп и Байдън с взаимни атаки на тема COVID-19

Фани Аронова
от Фани Аронова
20:30, 19.10.2020
Чете се за: 00:56 мин.
По света
Снимка: БГНЕС/Архив

Остават 2 седмици до изборите в Съединените щати и главните претенденти за Белия дом - Доналд Тръмп и Джо Байдън, ускоряват надпреварата за привличане на избиратели. Оръжие в нея са взаимните нападки по най-горещата тема - пандемията от COVID-19. Тя е и фактор за безпрецедентната активност в предварителното гласуване. Броят на гласувалите наближава 28 милиона.

Обратното броене за американските избори вече започна. В обстановката на коронакриза всеки кандидат се надява да преобърне нагласите в своя полза. Доналд Тръмп е неуморим след успешното лечение от COVID-19 и през уикенда обиколи четири щата. На митинг в Карсън, Невада - щат, където загуби на предишните избори, Тръмп предупреди какво би донесъл неговият противник.

"При карантина на Байдън светлините на Рино и Лас Вегас ще угаснат. Ако той стане президент, Карсън ще се превърне в град призрак и коледните празници ще бъдат отменени", заяви Тръмп.

Джо Байдън посвети уикенда на Северна Каролина - щат, където от години не е печелил кандидат на демократите. Той критикува прогноза на президента за ситуацията с пандемията.

"Както би казал дядо ми, този човек е превъртял, щом мисли, че сме преодолели кризата. Нещата се влошават, а той продължава да ни лъже", категоричен беше Байдън.

С настоятелни послания и двамата кандидати призовават за участие в предварителното гласуване.

"Имате избор между супер възстановяване с Тръмп, което се извършва сега, или депресия с Байдън", каза Тръмп.

"Нужен ни е водач, който да отслаби напрежението, да ни събере за надежда и изцеление. Това ще направя като президент", обеща Байдън.

Последният президентски дебат ще се състои на 22 октомври в Нашвил, щата Тенеси. Сред определените теми са борбата с COVID-19, климатичните промени и националната сигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Казусът с българското чихуахуа в Норвегия: Наказват ветеринаря от Тервел
Казусът с българското чихуахуа в Норвегия: Наказват ветеринаря от Тервел
103-а вечер на протести в София
103-а вечер на протести в София