НОВИНИ

Двойка от Бургас посреща първата си Коледа като семейство и като родители

bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 24.12.2023
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Празничната вечер ще бъде по-специална за младо семейство от Бургас. Стефан и Поля Тюфекчиеви посрещат първата си Коледа като семейство и като родители.

Двамата са официално семейство едва от 4 месеца. След като Стефан предлага брак на Поля на връх Нова година, през лятото подписват брак, а само преди 2 месеца им се ражда малкият Мариян, който прави тази Коледа за тях специална.

„Една уникална Коледа тази година. Наистина имам невероятно чувството за уют, за семейна топлина, просто много добре се чувствам. Семейството е пълно. Първата ми Коледа с такова настроение и такъв дух, просто уникално чувство“, споделя Стефан Тюфекчиев.

„Със сигурност ще бъде най-специалната Коледа това, живот и здраве, догодина, ако има второ, ще е още по-специална“, казва Поля Кинчева – Тюфекчиева.

Малкия Мариян също усеща, че в новия му дом цари празнично настроение.

Младото семейство казва, че комуникацията в една връзка е най-важна. Разпределят си наравно домакинската работа, но обратно на очакванията - мъжът в семейството отговаря за трапезата. И понеже и Поля, и Стефан са сертифицирани фитнес треньори и именно залата ги събира, намират по-полезни кулинарни алтернативи по празниците.

„В коледната трапеза можем да използваме по-изчистени меса, ако се правят месни сарми, да има вместо свинска кайма, да се сложи кълцано пуешко или пилешко месо, може да се намали използването на олио, като може да се замести със зехтин и то в много малки количества. Колкото и да се променят времената и традициите, винаги е добре на Бъдни Вечер да има една домашно приготвена питка“, категоричен е Стефан.

Традициите може и да се променят, но не и това, на което младото семейство искат да научат първата си рожба.

"Да бъде добър човек, да бъде упорит, да не се предава, да бъде инат, като нас двамата и да си преследва мечтите“, пожелава Поля.

Като коледната мечта на неговите родители – новият живот да донесе радост за цялото семейство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец с интерес към полузащитник от ДР Конго
Лудогорец с интерес към полузащитник от ДР Конго
Статистиката затвърждава слабата форма на Манчестър Юнайтед
Статистиката затвърждава слабата форма на Манчестър Юнайтед