НОВИНИ

Ексклузивно пред БНТ: Победителят в "Детската Евровизия" Малена от Армения

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:50, 19.12.2021
5559
Чете се за: 03:50 мин.
Европа
Слушай новината

Малена от Армения е големият победител на "Детската Евровизия". Тя спечели сърцата на журита и публика от 19 държави.

На второ място се класира Сара Джеймс от Полша, а третото място зае представителят на домакините Енцо от Франция.

Българските представители Денислава и Мартин се класираха на 16-о място със 77 точки от националните журита и зрителския вот.

Магично изпълнение на Дени и Мартин на сцената на "Детската Евровизия" 2021 (ВИДЕО и СНИМКИ)

С емоциите от концерта в Париж, който единствено БНТ излъчи в България, предават Милена Кирова и операторът Владимир Богдански. Прякото им включване от Париж вижте във видеото.

Европа има своя победител на Детската Евровизия и това е Малена от Армения. Тя отдавна е звезда в родната си страна и има над 60 000 последователи в Инстаграм, а вече е голяма звезда и на европейската сцена.

За нея това е едно завръщане на Евровизия. През 2020 г. трябваше да представи страната си, но Армения се оттегли от конкурса. Ето, че сега съдбата се намеси.

Специално за БНТ Малена разказа, че Евровизия ѝ била мечта, която се сбъдна.

"За мен Евровизия е голям опит, защото никога не съм била на сцена като тази и съм много развълнувана да бъда тук. Да се забавлявам - това е най-важното нещо за мен. С песента ми искам да кажа да бъдеш искрен, да бъдеш себе си", казва Малена.

Малена прекарва много време в студиото, експериментира с различни музикални жанрове и се включва в лагери за писане на песни.

"Обичам да танцувам, обичам да рисувам, да изучавам вселената и да карам колело",- споделя тя.

А когато пееш за страна си - винаги - някой е в мислите ти и ти в неговите.

"След победата ще се обадя на баба, дядо и на чичо. Да ми честитят - за мен ще бъде много вълнуващо", каза Малена.

Достойно представяне и за България - Дени и Марти успяха да покажат своята песен приказка пред Европа. След края на конкурса те благодариха на всички, които ги подкрепиха.

"За мен Евровизия беше една сбъдната мечта. Не съм си представяла, че това може да се случи и на нас. Чувството е неописуемо", споделя Денислава Димитрова.

"За мен беше уникално преживяване, което никога няма да забравя и много се радвам, че имах възможността да участвам", добави Мартин Стоянов.

"Най-важното, което искам да кажа сега, е, че не трябва да спираме. Завърнахме се - за времето, което имахме за подготовка, дадохме всичко от себе си. Но въпросът е да има политика и това да не спира", заяви Геновева Христова от "Лигна студиос".

"Най-важното за този конкурс е, че след него виждаме само усмихнати деца, независимо на кое място са. Децата ни са прекрасни. Аз се гордея с Дени и Мартин - те са изключителни", каза ръководителят на българската делегация на "Детската Евровизия" Йоана Левиева-Сойър.

И така след голямото шоу тази вечер вече погледите се насочват към Армения и Детска Евровизия 2022 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър загуби нов гейм, но победи в Монтана
Хебър загуби нов гейм, но победи в Монтана
Малена от Армения е големият победител на "Детската Евровизия" 2021
Малена от Армения е големият победител на "Детската Евровизия" 2021