НОВИНИ

Електронната система за прием на първолаци във Варна стартира на 2 юни

електронната система прием първолаци варна стартира юни
bnt avatar logo
от БНТ
14:22, 01.06.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Електронната система за прием в първи клас за общинските училища в община Варна отваря в 10 часа на 2-ри юни. Крайната дата за кандидатстване е 8-ми юни до 23,59 ч. 132 паралелки в 37 общински училища очакват първолаци.

Водещ критерий за прием е близостта до училището по постоянния или настоящ адрес на детето. Проверката се прави автоматично при регистрация на заявлението. Близнаците участват в класиране с един входящ номер и едно заявление.

Всеки родител може да подреди в заявлението до 10 училища. При успешна регистрация той получава генериран от електронната система входящ/регистрационен номер.

На място в Община Варна, гише 13, заявления се подават само за деца, които нямат адресна регистрация във Варна, нямат ЕГН, защото са граждани на друга държава, когато електронната система за прием не открие данни за детето или адресната му регистрация е направена след 10-ти май тази година.

Класирането ще бъде обявено до 17 часа на 11-ти юни, а записването ще се извършва в периода от 12-ти до 16-ти юни в училището, в което е прието детето. Тъй като на 15-ти юни се провежда национално външно оценяване за VII клас, записването на този ден ще става след 15:30 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Игало остава в Юнайтед до януари 2021
Игало остава в Юнайтед до януари 2021
Майкъл Джордан: Расизмът не е изкоренен, търпяхме достатъчно
Майкъл Джордан: Расизмът не е изкоренен, търпяхме достатъчно