НОВИНИ

Елвира Краснобаева и Никол Тодорова спечелиха осем медала на финалите на отделните уреди при девойките на турнира "Жулиета Шишманова"

елвира краснобаева никол тодорова спечелиха осем медала финалите отделните уреди девойките турнира жулиета шишманова
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
12:25, 02.07.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Никол Тодорова и Елвира Краснобаева спечелиха общо осем медала на финалите на отделните уреди при девойки старша възраст на третия международен турнир по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова", който се провежда в зала "Младост" в Бургас.

Краснобаева спечели златните отличия на финалите на обръч, на топка и на бухалки и сребърен на финала на лента. Така тя си тръгва от Бургас с общо пет отличия, след като вчера взе и сребро в многобоя.

Никол Тодорова след златото в многобоя добави сребърни отличия на финалите на обръч, на топка, на бухалки и титла на финала на лента.

Общо 10 медала завоюваха двете грации в надпреварата, която е последна проверка преди Световното първенство по художествена гимнастика за девойки, което ще се проведе следващия уикенд (7-9 юли) в Клуж-Напока.

Главен съдия на международния турнир е генералният секретар на БФХГ Росина Атанасова, а на съпътстващия международен турнир е Невяна Владинова, вицепрезидент на БФХГ. Арбитри на състезанието са Мария Гигова, трикратна световна шампионка, почетен член на ФИГ и възпитаничка на Жулиета Шишманова и Даниела Велчева, председател на Съдийската комисия към БФХГ.

В Бургас на състезанието присъства президентът на БФХГ Илиана Раева и директорът на националните отбори Деспа Кателиева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глад за инженери в българската индустрия - само в Пловдив се търсят над 350 кадри
Глад за инженери в българската индустрия - само в Пловдив се търсят над 350 кадри
Валежи, гръмотевици и градушки днес и през новата седмица
Валежи, гръмотевици и градушки днес и през новата седмица