НОВИНИ

Емануел Луканов: Трябва да преодолеем тънките моменти

емануел луканов преодолеем тънките моменти
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:51, 04.08.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Етър Емануел Луканов беше разочарован след загубата с 1:2 като гост на Черно море в среща от 4-ия кръг на Първа лига, която остави "виолетовите" на дъното в Първа лига без нито една точка дотук през кампанията.

Наставникът похвали своите футболисти за себераздаването, но отчете, че както в предишни двубои те не са успяли да се възползват от доброто си представяне.

"Да, първи гол ни е след завръщането в елита, но явно не достигна. Трябваше да натиснем може би малко повече, някой казват, че сме се върнали прекалено рано отзад, но трябваше да реагираме на смените на Черно море, които вкараха двама нападатели, ние - трима защитници, искахме да дадем отпор, на това което те ни предоставиха. Но видяхте с един корнер, едно центриране, да имаше повече центрирания, но… точно поради тази причина сложихме трима в защита. Не можахме да реагираме по най-добрия начин в тези две ситуации и допуснахме да ни вкарат гол", започна Луканов.

"Вместо да направим 1:2 с включването на Денислав Ангелов, не можахме да вкараме гол, контузия на Илкер Будинов, принудителна смяна и това е. Липса на късмет, но няма как – преходът от "Б" група в "А" група ще трябва да го извървим и да го преболедуваме най-вероятно. Отборът на Черно море е много по-опитен от нашия. Натискаше ни до последно, търсеше победата и успяха", продължи той.

"Към футболистите нямам никакви претенции, абсолютно, раздадоха се момчетата на 1000 процента. Обаче ми обясниха някакви възлови ситуации, в които, според мен, намесата на някои органи не е адекватна. И в първия ни мач срещу Славия и сега, мача с Лудогорец не го коментирам. Но нещо започва да не ми харесва, не съм съгласен с много неща, не се прави така. Говоря за ситуацията за дузпата, всеки ми казва, че има контакт и дузпа, но ВАР как вижда и какво вижда не знам, нямам идея. Не мога да го коментирам, не съм я гледал ситуацията, но ми казва всеки, който я е изгледал. Аз не мога да я коментирам, затова съм малко смекчен в думите, но като има съприкосновение, като има контакт – дай дузпата, тя не е гол, може да я изтървем. Това са ми претенциите", допълни наставникът на Етър.

"Аз надъхвам момчетата всеки мач. Подготовката ни за всеки мач е една и съща – спрямо противника. Ние сме подготвени, и срещу Славия бяхме много подготвени, но първото полувреме вместо да е 3:0 за нас беше 0:1 за Славия. Същото полувреме и днес, вместо да водим в резултата – 0:0, но това са тънките моменти, които нашият отбор трябва да преодолее и да подобри занапред", завърши Емануел Луканов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров е полуфиналист във Вашингтон без игра
Григор Димитров е полуфиналист във Вашингтон без игра
Баскетболните националки до 20 години надвиха Косово на европейското първенство в Дивизия "В"
Баскетболните националки до 20 години надвиха Косово на европейското първенство в Дивизия "В"