НОВИНИ

Ерлинг Холанд е под въпрос за дербито с Челси

Нападателят има мускулна травма, получена по време на четвъртфиналите от Шампионската лига срещу Реал Мадрид през седмицата.

Ерлинг Холанд Фил Фодън Кевин Де Бройне
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
23:25, 19.04.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Ерлинг Холанд е под въпрос за предстоящия полуфинал от Купата на Футболната асоциация на Англия (ФА) срещу Челси, заяви мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. Нападателят има мускулна травма, получена по време на четвъртфиналите от Шампионската лига срещу Реал Мадрид през седмицата. Сити загуби с дузпи срещу Реал Мадрид, а Гуардиола смени Холанд и Кевин Де Бройне преди началото на продълженията.

"Ерлинг усети мускулни болки. Ще видим. Кевин беше изтощен. Той не беше играл пет месеца, така че това е съвсем нормално нещо. Мачовете са много на брой, а ние играем почти до края на всеки турнир година след година. Нямаме много време за възстановяване, а играем много интензивен футбол. Не сме машини", заяви Гуардиола, цитиран от агенция Ройтерс.

"Нямаме време и да се самосъжаляваме за отпадането от Шампионската лига. Ще мислим върху това по време на лятната почивка. Играем само за победи, но понякога губим мачове. Точно това стана през седмицата".

В мача между Сити и Челси може да има задочен сблъсък на най-добрите реализатори в Англия, тъй като Коул Палмър изравни Холанд на върха при реализаторите във Висшата лига. Бившият играч на Сити заби четири попадения при 6:0 срещу Евертън и така двамата вече имат по 20.

"Той е уникален футболист и знаехме това, когато беше при нас. Казвал съм много пъти, че не му дадох минутите, които заслужаваше. Сега той има това в Челси и го разбирам напълно", продължи каталунският треньор.

"Коул е много срамежливо момче, което има голям талант. Той играе фантастично, но в продължение на две години искаше да напусне Сити. Казах му, че искам да остане, но той все пак отхвърли тази идея. Какво повече можехме да направим?".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каляри изпусна да бие Юве, възходът на Лацио продължава
Каляри изпусна да бие Юве, възходът на Лацио продължава
Жена, преследваща певеца Хари Стайлс, влезе в затвора и получи забрана за концертите му
Жена, преследваща певеца Хари Стайлс, влезе в затвора и получи забрана за концертите му