НОВИНИ

ЕС ще подпомогне здравните системи на Западните Балкани с над 3,3 милиарда евро

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:57, 07.05.2020
Чете се за: 00:30 мин.
Балкани

ЕС ще подпомогне здравните системи на Западните Балкани с над 3,3 милиарда евро. Това е една от договорките постигнати на Среща на върха ЕС-Западни Балкани - съобщи премиерът Бойко Борисов.

Срещата на върха е част от председателството на Хърватия и трябваше да се проведе в Загреб, но премина като видеоконферентна среща.

От приетата декларация, особено важна според премиера е точката, която утвърждава регионалното сътрудничество и договорът за добросъседски отношения с България.

Бойко Борисов - министър-председател: Много важна за България е точка 9, това е върховенството на закона, свободата на медиите, правовата държава, борбата с организираната престъпност, която беше приета - ЕС напълно подкрепя обещанието на партньорите от Западните Балкани към приобщаващо регионално сътрудничество и укрепване на добросъседските отношения, включително с държавите-членки на ЕС. Прилагане на двустранните споразумения, добросъседството и осезаеми резултати, включително споразумението от Преспа с Гърция и договорът за добросъседски отношения с България, остава важно в това отношение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито, но малко по-топло днес
Ветровито, но малко по-топло днес
42-годишен мъж загуби живота си в катастрофа на пътя за село Козаново
42-годишен мъж загуби живота си в катастрофа на пътя за село Козаново