НОВИНИ

Евертън и Астън Вила не се победиха в среща от 21-ия кръг на Висшата лига

евертън астън вила победиха среща кръг висшата лига
bnt avatar logo
от БНТ
18:19, 14.01.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Евертън и Астън Вила завършиха наравно 0:0 в среща от 21-вия кръг на Висшата лига на Англия.

Въпреки че срещата завърши без попадения, на "Гудисън Парк" положения за такива не липсваха, а по един гол и за двата тима бе отменен.

Срещата не стартира с големи опасности пред двете врати, но в 18-ата минута Астън Вила успя да реализира с далечен удар на защитника Алекс Морено. Попадението бе признато в реално време от главния съдия Дейвид Куут, но след намесата на системата за видеоповторения (ВАР) голът бе отменен заради засада на друг играч.

Точно преди почивката Евертън изпусна най-добрия си шанс. Доминик Калвърт-Люин бе изведен зад защитата на Астън Вила, но останал очи в очи с Емилиано Мартинес не успя да прати топката във вратата.

Час след началото на срещата Арно Данжума пропусна много добър шанс за гол за "карамелите", а Астън Вила успя да натисне съперника си чак в последните десетина минути на редовното време, които бяха и най-интересните от целия двубой.

Мати Кеш, Джон МакГин и Джон Дуран пропуснаха последователни положения пред вратата на Джордан Пикфорд, но минута преди изтичането на редовното време Евертън стигна до попадение. То обаче бе отменено от съдиите още в реално време заради засада.

В класирането Евертън е на 17-о място със 17 точки, като мърсисайдци прекъснаха серията си от три последователни поражения. Астън Вила е на трето място с 43 точки, колкото има и вторият Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжката щафета на България завърши на осмо място на европейското първенство по шорттрек
Мъжката щафета на България завърши на осмо място на европейското първенство по шорттрек
Българските зърнопроизводители също обявиха протестна готовност
Българските зърнопроизводители също обявиха протестна готовност