НОВИНИ

Евертън измъкна точка у дома срещу Тотнъм с гол в добавеното време

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:10, 03.02.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
евертън измъкна точка дома тотнъм гол добавеното време
Снимка: БТА
Слушай новината

Евертън и Тотнъм завършиха наравно 2:2 в откриващата среща от 23-ия кръг на английската Висша лига, която се изигра на "Гуудисън Парк" в Ливърпул.

Двубоят стартира по мечтан начин за "шпорите", които излязоха напред в резултата още в 4-ата минута, когато Дестини Удоджи комбинира с Ришарлисон и с удар от движения бразилецът наказа бившия си клуб, вкарвайки за 1:0.

Преднината на лондончани се задържа до изтичането на първия половин час от мача, когато домакините изпълниха ъглов удар, при който топката достигна до Джейм Тарковски, а той от своя страна с глава я отклони към Доминик Калвърт-Люин, след чийто удар топката се отби от тялото на Джак Харисън и влезе във вратата на гостите за 1:1.

Тотнъм отговори на предизвикателството и още преди почивката отново Ришарлисон възстанови аванса на своя тим, разписвайки се този път със страхотно изпълнение извън наказателното поле.

За нещастие на футболистите на Анге Постекоглу те отново не успяха да задържат аванса си и в крайна сметка бяха наказани в добавеното време на срещата. "Карамелите" получиха право да изпълнят свободен удар вдясно от вратата на своя съперник, а след центрирането лоша намеса на Кристиан Ромеро от състава на "шпорите" продължи топката към далечната греда и там Джарад Брантуайт с глава реализира за крайното 2:2 и така донесе точката на своя тим.

По този начин Евертън временно се измъкна от зоната на изпадащите, изкачвайки се на 17-ото място с 19 пункта, докато Тотнъм остава 4-и с 44 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирена Танова и Борис Тузлуков триумфираха на пистолет в първия ден на международния турнир в София
Ирена Танова и Борис Тузлуков триумфираха на пистолет в първия ден на международния турнир в София
9 задържани при акции на полицията в Пазарджишко
9 задържани при акции на полицията в Пазарджишко