НОВИНИ

"Евровизия" с грандиозно шоу на 16 май вместо конкурса

евровизия грандиозно шоу вместо конкурса
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:38, 31.03.2020
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Организаторите на международния конкурс "Евровизия", който беше отменен заради коронавируса, ще проведат специално шоу на 16 май с участието на певците, които трябваше да излязат на сцената тази година, както и на състезатели от минали издания.

За съжаление, тази година няма да има конкурс за песен на "Евровизия". В замяна възнамеряваме да обединим Европа на 16 май с уникална телевизионна програма в прайм тайма, заяви изпълнителният директор на конкурса Йон Ола Санд.

Специалното шоу "Евровизия: Europe Shine A Light" в неконкурентен формат ще отбележи песните на представители на 41 държави, които бяха обявени за участие през 2020 г.

Очаква се шоуто да продължи около два часа. Подробен списък с изпълнителите и ТВ операторите, които ще го излъчват, организаторите ще обявят през следващите седмици. Вече е известно, че концертът ще бъде излъчен в Youtube канала на "Евровизия".

65-ият конкурс "Евровизия" трябваше да се проведе от 12 до 16 май в Ротердам, Нидерландия. На 18 март конкурсът беше отменен поради епидемията от коронавирус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Референдум": Мерките за подпомагане от банките ще са само за изрядни длъжници
"Референдум": Мерките за подпомагане от банките ще са само за изрядни длъжници
Принцът на Монако е излекуван от COVID-19
Принцът на Монако е излекуван от COVID-19