НОВИНИ

Фестивалът в Сан Ремо: Италианска страст към музиката и футбола

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
21:12, 07.02.2024
Чете се за: 02:30 мин.
По света
Слушай новината

С впечатляваща бляскава сцена, типична италианска страст към музиката и под скандиранията на протестиращи фермери - в Сан Ремо започна прочутия музикален фестивал. Това е 74-ото му издание. В конкурсната програма участват 30 песни, а големият финал е в нощта на 10 срещу 11 февруари. Първата конкурсна вечер започна с изденада - както на сцената, така и пред театъра, домакин на форума на италианската песен.

Музикални страсти и блясък ще владеят сцената на театър „Аристон” в Сан Ремо в продължение на пет вечери. За поредна година творчески директор и водещ е Амадеус Себастиани:

"Фестивалът Сан Ремо 2024 започва с Клара".

Спектакълът продължи със закачка между водещия и диригента, когато на сцената неочаквано се появи футболната звезда Златан Ибрахимович.

Амадеус Себастиани, водещ: "Не! Ибра! Толкова се радвам да те видя, в добра форма си, както винаги, елегантен. Но мога ли да те попитам нещо - какво правиш тук?"

И докато италианците следят песенния фестивал в залата и пред екраните, навън фермерите продължават да протестират. Един от тях реши да отиде до Сан Ремо с една от кравите си - Ерколина.

"Европа я осъжда на лош край. И тя е тук, за да защитава правата си. Ако искат да правят изкуствено мляко и месо, не това е нашата цел. Ерколина е символ на мира, плодовитостта, а ние демонстрираме мирно, за да повишим осведомеността на хората за проблема, пред който е изправено селското стопанство", каза един от протестиращите фермери.

На фона на обещанието на водещия на сцената на Сан Ремо да няма политика, към него беше отправен призив от сдружение на италианските фермери да бъдат допуснати като гости на фестивала, за да разкажат защо са разгневени.

Сред претендентите за голямата награда на Сан Ремо тази година са легендарните "Рики е Повери", а сред специалните гости - Джон Траволта, Ръсел Кроу и Ерос Рамацоти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нефтохимик 2010 записа 11-а победа във волейболното първенство
Нефтохимик 2010 записа 11-а победа във волейболното първенство
Миньор 2015 надви Ямбол и прекрати лошата си серия в НБЛ
Миньор 2015 надви Ямбол и прекрати лошата си серия в НБЛ