НОВИНИ

Филип Станев от ИТН отнесе забележка заради скъсани дънки

филип станев итн отнесе забележка заради скъсани дънки
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:57, 05.08.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Забележка от председателката на парламента Ива Митева получи депутатът от „Има такъв народ“ Филип Станев. Причината – сценаристът и отскорошен политик от партията на популярния телевизионен водещ Слави Трифонов бе дошъл с прокъсани дънки на днешното пленарно заседание.

Макар и да бе със сако и вратовръзка, дънките на депутата се сториха неуважителни към законодателната институция на Митева.

„На г-н Станев му правя забележка за тези дънки“, каза тя от председателското място, а думите ѝ развеселиха пленарната зала.

Пред журналисти по-късно Станев заяви, че забележката към него е била провокирана от постъпило оплакване от депутат от някоя от другите парламентарни групи.

„Това не са просто дънки, в тях има скрит символ и той е скъсаното доверие между гражданите и политиците, което ние ще се опитаме да зашием отново“, пошегува се той и направи аналогия с преговорите на партията му с останалите формации, от които търси доверие за съставяне на кабинет, за които увери, че все още „не са скъсани“.

Освен към него забележки имаше и към Христо Иванов от „Демократична България“, както и към Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, причина за които бяха разговорите на висок тон, които те провеждаха със свои колеги, нарушавайки реда в залата.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
7-годишно дете загина след късо съединение в Силистренско
7-годишно дете загина след късо съединение в Силистренско
Евелина Николова грабна бронза в Токио с туш
Евелина Николова грабна бронза в Токио с туш