НОВИНИ

Филмовата легенда Клинт Истууд навършва 90 години

филмовата легенда клинт истууд навършва години
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:12, 30.05.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Още

Филмовата легенда Клинт Истууд навършва 90 години в неделя, но като че ли засега "Мръсният Хари“ не мисли да прибира оръжието в кобура.

Многократно печелилият награди "Оскар" актьор, станал режисьор, който направи девет филма в десетилетието след 80, не е изразявал желание да се оттегля преди годишнината. Освен това той няма да прави шумни купони.

"Просто ще направим семейно нещо - много, много спокойно ", заяви 34-годишният му син Скот пред "Access Hollywood".

"Определено ще донесем торта. Вероятно няма да му хареса."

Истууд, роден през 1930 г., се радва на кариера, обхващаща седем десетилетия и повече от 50 филма.

Освен "Оскари“ за "Unforgiven" и "Million Dollar Baby“, Златна палма за цялостно творчество от фестивала в Кан, каталогът на Истууд съдържа и няколко провала.

"Мисля, че той ще продължи да работи, докато може ... изглежда, че има творчески стремеж, който го движи", каза пред АФП Тим Грей от Variety.

Истууд намекна за бъдещи проекти, но все още не беше потвърдил никакви планове, преди пандемията на коронавируса да затвори всички продукции през март.

В интервюта той е изразявал объркване по въпроса защо светила като Били Уайлдър и Франк Капра напускат бизнеса в по-млада възраст и е говорил за желанието си да продължи да работи, докато намира проекти, които "си струва да бъдат изучавани“.

Въпреки че обяви оттеглянето си от актьорски участия след "Gran Torino“ през 2008 г., Истууд се завърна пред камерата четири години по-късно в "Trouble with the Curve" и отново през 2018 г. в "The Mule."

Освен че продължава да надзирава Malpaso Productions, Истууд - бивш кмет на Кармел, Калифорния - остава политически ангажиран, като подкрепяше оттеглилия се от надпреварата кандидат за президент Майкъл Блумбърг.

Като баща на осем деца и богат с внуци дядо, Истууд вероятно ще стане обект на много прегръдки и целувки в неделя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сезонът във Формула 1 започва на 5 юли в Австрия
Сезонът във Формула 1 започва на 5 юли в Австрия
Удължиха извънредното положение в Северна Македония с 14 дни
Удължиха извънредното положение в Северна Македония с 14 дни