НОВИНИ

Фран Гарсия подписа с Реал Мадрид и бе повикан в националния отбор на Испания

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:05, 13.06.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
фран гарсия подписа реал мадрид повикан националния отбор испания
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид представи първото си ново попълнение по време на летния трансферен прозорец - левият краен защитник Фран Гарсия, който пристига от Райо Валекано.

За 23-годишния Гарсия това всъщност е завръщане при "лос бланкос", тъй като той е юноша на клуба и в периода 2018-2020 дори е част от първия отбор, но в този период записва само един двубой в турнира за Купата на Краля.

Това доведе до отдаването му под наем през септември 2020-а в друг мадридски тим Райо Валекано, откъдето бе закупен и година по-късно. За три сезона с екипа на Райо левият бек записа общо 122 мача във всички турнири, в които реализира и 5 гола.

Добрите му игри през миналия сезон пък убедиха Реал Мадрид да си го върне, като "Кралски клуб" плати за своя юноша 5 милиона евро съгласно клауза в договора му, която да му позволи отново да заиграе на "Сантяго Бернабеу".

"Мечта е да се завърна в Мадрид. Раздадох тялото и душата си на терена, за да бъда тук днес. Много съм горд от работата, която свърших", заяви развълнуваният футболист при представянето си.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Real Madrid C.F. (@realmadrid)

По невероятно стечение на обстоятелствата вчерашната дата 12 юни се оказа дори по-специална за Фран Гарсия, тъй като освен завръщането му в Реал Мадрид младият футболист получи и първата си повиквателна за националния отбор на Испания. Това стана факт, след като Хуан Бернат отпадна от състава на "Ла Фурия Роха" за финалите в Лигата на нациите заради контузия и селекционерът Луис де ла Фуенте избра за негов заместник именно новото попълнение на Реал Мадрид.

По този начин левият краен защитник може да направи своя дебют за националния отбор още този четвъртък (15 юни), когато Испания се изправя срещу Италия във втория полуфинален сблъсък от надпреварата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анджей Дуда: Украйна очаква ясен сигнал за членството си в НАТО
Анджей Дуда: Украйна очаква ясен сигнал за членството си в НАТО
Президентът не трябва да чака КС, за да издаде указ за освобождаването на Гешев, смятат юристи
Президентът не трябва да чака КС, за да издаде указ за освобождаването на Гешев, смятат юристи