НОВИНИ

Франция разгроми Нидерландия на старта на квалификациите за Евро 2024

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:30, 24.03.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
франция разгроми нидерландия старта квалификациите евро 2024
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Франция постигна разгромна победа с 4:0 при домакинството си на Нидерландия в първи двубой от група B на квалификациите за европейското първенство по футбол в Германия през 2024 година.

„Петлите“ откриха резултата на „Стад дьо Франс“ във втората минута, когато Антоан Гризман отне топката с шпагат в половината на „лалетата“, тя попадна в Рандал Коло Муани, който напредна към наказателното поле на гостите и подаде наляво за Килиан Мбапе. Звездата на Франция пусна остро успоредно подаване към точката за изпълнение на дузпа, където връхлитащият Гризман с удар от движение се разписа в долния десен ъгъл на Яспер Силесен.

Съставът на Дидие Дешан удвои преднината си пет минути по-късно, когато голмайсторът Гризман центрира от фаул отдясно във вратарското поле на Нидерландия, където стражът Силесен се намеси неубедително, изчиствайки топката с ръце право в тялото на връхлитащия Даю Упамекано и кълбото влетя в опразнената врата.

Преднината на Франция в срещата стана класическа в 21-ата минута. Орелиен Чуамени пусна дълго извеждащо подаване по земя, което бе пропуснато от Коло Муани, за да стигне топката до Мбапе. Голмайсторът на световното първенство в Катар с прецизен изстрел по земя се разписа в близкия десен ъгъл на вратаря Силесен.

Крайният резултат оформи Килиан Мбапе с второто си попадение в срещата, реализирано в 88-ата минута.

В класирането Франция е лидер с три точки, колкото има и подгласникът Гърция, но петлите са с по-добра голова разлика. Гибралтар заема третото място без точков актив, а на дъното е Нидерландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърбия победи Литва и оглави квалификационната група на България за Евро 2024
Сърбия победи Литва и оглави квалификационната група на България за Евро 2024
Партизан спря Везенков и Олимпиакос в Евролигата
Партизан спря Везенков и Олимпиакос в Евролигата