НОВИНИ

Френската легенда в джудото Теди Ринер се завръща

Французинът е трикратен олимпийски шампион и носител на 11 световни титли. Ринер се ползва със статут на национален герой във Франция.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:51, 25.01.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Други спортове
френската легенда джудото теди ринер завръща
Слушай новината

Шест месеца преди Олимпийските Игри в Париж френската спортна легенда Теди Ринер скоро ще се завърне на татамито. Той ще участва в турнира от Големия шлем в Париж на 4 февруари в Accor Arena, пишат медиите във Франция.

Ринер се завръща в индивидуалните състезания по-рано от очакваното. Той ще се опита да спечели 8-ми турнир от Големия шлем в Париж, година след седмата си коронация в столицата.

Последно Теди Ринер участва на първенството на планетата в Доха през май, когато спечели рекордната си единадесета световна титла. На финала в категориията над 100 кг тогава Ринер се наложи над руснака Инал Тасоев с вадз-ари.

34-годишният джудист, който е висок 203 см и тежи 150 кг, остана с бронза на последните игри в Токио 2020. Той има две индивидуали олимпийски титли от Лондон 2012 и Рио 2016, една отборна титла в смесената надпревара с тима на Франция от Токио и още един бронз от Пекин 2008. Само японецът Номура Тадахиро е печелил повече индивидуални олимпийски златни отличия.

Трикратният олимпийски шампион се завърна на татамито в края на миналата година, когато с клубния си тим ПСЖ участва в полуфинал и финал за 3-то място в Шампионската лига в Белград и спечели трите си битки.

Турнирът по джудо на Олимпийските игри в Париж ще се проведе от 27 юли до 3 август и това вероятно ще бъде и последното състезание за знаменития спортист, който се ползва със статут на национален герой във Франция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взаимно училище отвори врати в Банско (СНИМКИ)
Взаимно училище отвори врати в Банско (СНИМКИ)
От днес и София-област е в грипна епидемия
От днес и София-област е в грипна епидемия