НОВИНИ

Футболист от Симитли обнови съоръженията на детска площадка в града

bnt avatar logo
от БНТ
16:44, 26.05.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Спорт
футболист симитли обнови съоръженията детска площадка квартал ораново

Футболист от Симитли преобразява съоръженията на детска площадка в квартал "Ораново". В инициативата му се включва и доброволци, а идеята на Здравко Карадачки да могат приятна атмосфера да играят и тренират не само неговото дете, но и всички деца в района.

Доброто дело Здравко Карадачки решава да направи по време на извънредното положение. Организира група младежи от квартала и заедно боядисват съоръженията, на част от които подменят и остарелите дървени части.

Здравко Карадачки: Имаше доста грозни графити, затова решихме да направим нещо хубаво. Ще оправим и футболното игрище, тука доста мачове съм изиграл на него, и ще стане супер. Спортът е здраве, и затова го правя, за да може да идват повече хора да спортуват, пък и да дадем един добър пример с тази реновация, да може и други хора да ни последват.

Местни бизнесмени пък са обещали да осигурят средства и материали за подновяване на пейките на терена. Съседи също се включват активно.

Методи Литаров: С подръчни средства от тях от мен. Помагахме всичките, в момента площадката не е на 100 процента използваема, но с течение на времето ние ще я дооправим.

Преобразен е и трафопостът. Той е боядисан в цветовете на българското знаме и се забелязва дори от пътуващите по главен път Е-79.

Автор: Десислава Малинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папата подновява молитвите си от прозореца
Папата подновява молитвите си от прозореца
Ремонтирани улици в Русе - под вода
Ремонтирани улици в Русе - под вода