НОВИНИ

Футболни емоции от Катар: Дневниците на Стефан

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:55, 31.03.2022
8541
Чете се за: 04:47 мин.
Истории
футболни страсти катар видеодневникът стефан
Слушай новината

Месец след края на Олимпийските игри, нашите приятели от спортната редакция отново се отправиха на пътешествие. Този път дестинацията е Катар, емоциите - футболни, а крайната цел - Световното първенство.

Истории от Чжъндзякоу: Нашите хора от олимпийския балон

Макар и българският национален отбор да не се класира за Мондиала, Лъвовете са в Катар, за контроли с отборите на домакина и на световния вицешампион Хърватия. Всичко най-важно от футболната седмица можете да проследите в ефира на БНТ, а по традиция най-любопитните моменти зад кадър, са запазени за нашия сайт. И този път с любезното съдействие на Стефан Георгиев.

---------------------------------------------------

ДЕН 1

Стефан Георгиев, Ивайло Ангелов и операторът Николай Балкански заминаха за катарската столица Доха, но при пристигането им ги очакваше неприятна изненада.

Всичко е добре, когато завършва добре, както и сами ще се уверите от следващите кадри:

Камерата вече е налична. Но дали същото важи за оператора Николай Балкански?

ДЕН 2

Тук може и да се любуваме на първите пролетни дни, но в Катар е истинско лято. Как се справят нашите колеги с високите градуси и какви са първите им впечатления от домакина на Световното по футбол - вижте:

240 дни - точно толкова остават до началото на Световното първенство. Домакинът Катар ще сложи началото на Мондиала, а срещу кого ще се изправи тогава - все още не знаем. Тази вечер съперникът е България, а в атмосферата на Education City Stadium ни пренася Стефан Георгиев:

ДЕН 3

Третият ден от катарското приключение е почивен за футболистите от националния ни отбор, които снощи не успяха да победят домакините на Катар. Нашите колеги нямат същия късмет и от ранни зори са заети с прекосяване на Доха, за да направят поредното си пряко включване в ефира на БНТ. А това се оказа задача с повишена трудност:

Катар със сигурност активно се подготвя да посрещне гости от цял свят в края на годината. Строителните дейности кипят с пълна пара, но на моменти резултатът е меко казано смущаващ. Така нашите приятели започнаха да се чудят дали са в Пловдив или във Венеция. Вижте защо:

Не можем да ви кажем дали Стефан е намерил своята Жулиета в Доха, но пък със сигурност намери храна за душата. В следващите минути се отдаваме на културен туризъм:

ДЕН 4

Ден 4 от катарското приключение - нашите приятели Стефан и #OператорътНиколайБалкански очевидно имат доста свободно време, което са решили да запълнят с плажуване. Но пътят до плажа минава през... оживена магистрала.

Утре България ще се изправи срещу световния вицешампион Хърватия. Каква е атмосферата на стадиона - вижте:

Какво е пътуването в чужбина, ако не похарчиш цяло състояние за ненужни дреболийки. Какво продават на местния пазар и умни ли са зайчетата?

ДЕН 5

Лука Модрич, Иван Перишич и Стефан Георгиев. На Education City Stadium в Доха има висока концентрация на звезди.

В 17:00 България ще се изправи срещу световния вицешампион Хърватия - не пропускайте мача в ефира на БНТ 3.

Футболният свят е в трепетно очакване на Мондиала, а домакините от Катар са се погрижили всичко да е на ниво. Ето още:

ДЕН 6

"Когато си в Рим, прави като римляните" очевидно важи и за Катар. Нашите приятели Стефан Георгиев, Ивайло Ангелов и Николай Балкански попаднаха на една истинска арабска вечер, а дали им допадна - вижте:

Катарската одисея на българския национален отбор по футбол приключи, но в края на годината нашият екип ще се завърне в Доха, за да ви направи съпричастни на всичко най-важно около Мондиала.

А ние, разбира се, отново ще ви показваме любопитните моменти зад кадър. До нови срещи!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес изтича крайният срок за плащане с отстъпка на данъка за дохода на физическите лица
Днес изтича крайният срок за плащане с отстъпка на данъка за дохода на физическите лица
Световни рок легенди пожелаха успех на българския участник в "Евровизия"
Световни рок легенди пожелаха успех на българския участник в "Евровизия"