НОВИНИ

Галерия "Академия" открива сезона с юбилейна изложба на Любомил Драганов

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
23:09, 29.09.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Галерия "Академия" открива сезона с юбилейна изложба на Любомил Драганов - преподавател в специалност "Стенопис". За специалния повод художникът е избрал акварели, които дават и заглавието на изложбата.

Стенопис, фотография, акварели, дигитални изображения. Много са посоките, в които Любомил Драганов работи през годините и разкрива тайните на бъдещите художници в Художествената академия. Акварелните сюжети се раждат през тази трудна и особена година, в която посреща и 50-ия си рожден ден.

Любомил Драганов - преподавател в НХА: "Чисто ново поле е това за мен, в което се представям. Разбира се, то не е продиктувано от ситуацията, която беше. Това е натрупване на мои мисли. Но основното, което ми позволи да бъда толкова продуктивен, беше фактът, че трябваше да бъда затворен вкъщи и да работя".

Изкуството на стенописа, на който отдава години наред своята енергия и талант, сега слага своя отпечатък, със сакрални и загадъчни елементи. С изложбата "Акварели" Любомил Драганов иска да насърчи студентите да имат свободата и смелостта, да се представят и да ги вдъхнови. А зрителите да открият своето заглавие и емоции. За мен акварелните истории се събират под знака "Пътешествие във времето".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров пред БНТ: Малко ми трябва, за да си възвърна формата
Григор Димитров пред БНТ: Малко ми трябва, за да си възвърна формата
Възобновиха делото срещу лекаря, който застреля крадец в Пловдив
Възобновиха делото срещу лекаря, който застреля крадец в Пловдив