НОВИНИ

Гърция удължи мерките до 11 април

гърция удължи мерките април
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:28, 29.03.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Общество

Гръцкото правителство удължи затварянето на нехранителните магазини, големите търговски центрове, музеи, кина, театри и други съоръжения до 11 април като превантивна мярка в борбата срещу разпространението на коронавирус в страната.

Въведената по-рано забрана бе валидна от 14 до 28 март. Според ново съвместно министерско решение магазините и другите съоръжения в 66 сектора на икономиката ще бъдат затворени до 11 април заради коронавируса, отбелязва изданието. Според него забраната на гражданите да посещават църкви и други обекти на поклонение е удължена до 11 април.

Като част от строгите ограничителни мерки на правителството е забранено събирането на повече от 10 души на едно място, всички образователни институции, паркове, кина, театри, музеи, археологически обекти, търговски центрове и универсални магазини са затворени, обявени са строги санкции за нарушаване на забраната. Откакто беше наложена забраната, в цялата Гърция бяха установени 286 случая на нейното нарушение, арестувани са 296 души. Те са изправени пред глоби от 5 000 евро и две години затвор.

Всъщност само държавните услуги, супермаркетите и малките хранителни магазини, аптеки, пощенски станции, банки и магазини за мобилни телефони продължават да работят в страната.

Според последните данни на гръцкото Министерство на здравеопазването, обявени на 28 март, в Гърция са потвърдени 1 061 случаи на коронавирусна инфекция, 32 са починалите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 души са загинали при катастрофа на пътнически самолет във Филипините
8 души са загинали при катастрофа на пътнически самолет във Филипините
8 нови случаи на COVID-19 в София, заразените в страната са 346
8 нови случаи на COVID-19 в София, заразените в страната са 346